Gillar du att lära dig nya saker? Gillar du att träna tillsammans med andra? Gillar du tuffa tag med en schysst attityd? Då passar vår nybörjarkurs i rugby perfekt för dig! Nybörjarkursen inleds med en Prova på-dag där du tillsammans med andra nybörjare får testa rugby och lära dig mer om vår sport. Därefter fortsätter kursen med ytterligare fem tillfällen där tillsammans med andra som precis som du vill lära dig mer. Efter nybörjarkursen slussas du som vill fortsätta träna med oss successivt in i våra utvecklingslag för dam- respektive herrspelare.

En person klädd i grönt och vitt har slängt sig med armarna runt benen på en rödklädd person. Runt om står personer från båda lagen och väntar.

Så ska en tackling sitta! Hammarbys damer möter Berserkers i en av sina allra första matcher.

När

Prova på-dagen: 11 augusti 18:00-20.30

  • 18-18.30 Drop in och samling
  • 18.30-20.00 Träning
  • 20.00-20.30, 20.30 Vi bjuder på fika

Nybörjarkurs: 13, 18, 20, 25 och 27 augusti 18.30-20.00

 

Var

Skarpnäcks Sportfält, samling sker vid gula containrarna.

 

För vem

Den här kursen vänder sig till vuxna och alla från 18 år och uppåt är välkomna att delta. Har du inte fyllt 18 än? Hör av dig till oss på info@hammarbyrugby.se så hjälper vi dig att prova rugby ändå.

 

” Rugby ger dig chansen att vara vuxen nybörjare i en lagsport. Du får allsidig och rolig träning och det finns en plats för alla på planen och i föreningen.”

Utrustning

Du behöver oömma kläder anpassade efter vädret. Vanliga gympaskor går bra. Ta med egen vattenflaska och lämna smycken hemma eller i väskan.

 

Anmälan och kostnad

Kursen kostar ingenting. Väljer du att fortsätta träna med oss betalar du medlemsavgift och en reducerad träningsavgift eftersom det är ditt första år med oss. Anmäl dig gärna här innan första tillfället. Du är självklart också välkommen ner även om du missat att anmäla dig.

 

Tränare

Tränare på nybörjarkursen är Johnny Engström som i vanliga fall tränar damlaget i Hammarby. Johnny har spelat rugby sedan 2000 och förutom Sverige också spelat i Italien, England och Egypten. På meritlistan finns bland annat landskamper från både ungdoms- och seniorlandslaget.

 

Läs mer om att vara rugby-nybörjare här.