Vill du prova på rugby? Titta hit!

Om du är nybörjare och du läser om rugby för första gången, grattis! Du är på väg att ta reda på den bästa sporten som någonsin uppfunnits. Det finns många bra sporter där ute som är värda att prova men rugby är för livet. Alla som har spelat rugby säger att det är den bästa sporten i världen.

Har du vad som krävs för att bli rugbyspelare?

– Ja, självklart har du det!! Rugby är verkligen sporten för ALLA. Allt vi begär av dig är att du har modet att ge det ett försök sedan ska vi lära dig resten. Ingen är för mager, för tjock, för lång, för kort, för känslig eller för bråkig. Vem som helst kan spela rugby – Punkt!

– Om du vill lära dig mer om rugby så har vi en nybörjarguide här. Ge det en titt och se vad du tycker. Naturligtvis är det enda sättet att verkligen veta att prova det. Kom bara ner till en av våra träningar och se själv hur roligt det är.

Vad behöver du för att spela rugby?

– Du behöver egentligen inget för att börja spela rugby, bara lite mod. Men när du har varit med ett par gånger vill du skaffa dig ett tandskydd och ett par fotbollsskor. Vi säljer tandskydd på träningen så det är enkelt och fotbollsskor är inte svårt att få tag på.

Hur börjar jag?

– Hammarby Rugby kommer under 2018 satsa stort på att fler ska hitta till sporten och föreningen. Redan nu kan du testa på en träning. Under vintern tränar vi mycket på teknik, rugbystyrka och kondition.

Vill du prova på rugby tillsammans med Hammarby Rugby? Kontakta oss! 

Herrlagets tränare heter Alex Taylor. Han nås på: 
Facebook eller alextaylor634@gmail.com.

Herrlagets lagledare och lagkapten är Johan Gustavsson. Han nås på: 
Facebook eller b.j.gustavsson@gmail.com.

Vi tränar på Skarpnäck Sportfält på tisdagar och torsdagar, 19.00-20.30. Under juli är det träningsuppehåll för herrarna.

Kontakta Johan eller Alex innan träningen så de kan meddela om det blivit en ändring på träningstid eller plats.

 

Har du ett barn som vill prova på rugby? Vad kul! Hammarby Rugby har två ungdomslag och de flesta som tränar hos oss är 10-14 år gamla. Vi tränar på Skarpnäck Sportfält, tisdagar och torsdagar 17.30-19.00. Ungdomslagen har träningsuppehåll under sommaren och startar sin träning igen den 14 augusti.

Kontakta John Oxford som är ungdomsansvarig på joxford61@gmail.com för mer information.

Välkomna till världens bästa sport och världens finaste förening!