I vårt U8-lag tränar och spelar flickor och pojkar som är 7-8 år gamla. Träningen är en lekfull mix av rugbyinspirerade övningar och allmän rörelseträning som främjar barns utveckling och rörelsekompetens. I den här åldern börjar vi också introducera att spela match mot andra lag. Laget tränar ibland tillsammans med knatte eller U10.

Innan ni kommer ner på en träning och testar vill vi att ni registrerar er hos oss. På det sättet får ni också tillgång till all information via vårt intranät, och riskerar inte att missa om en träning ställs in med kort framförhållning.

Har ni några frågor eller vill veta mer, kontakta oss på u8@hammarbyrugby.se

Rugby för U8 kan liknas vid kull med en rugbyboll. Men vi tacklas också på träningar.

Så här tränar vi

U8 tränar två gånger i veckan, en timme varje gång. Ni väljer själva om ni vill träna en eller båda dagarna. Titta i kalendern för att se uppdaterade träningstider.

Under sommarsäsongen, oftast från april-oktober, tränar vi på Skarpnäcks Sportfält och på Gubbängens Rugbyplaner. Under vintersäsongen tränar vi inomhus, men brukar också ha ett träningsuppehåll.

Matcher

I Stockholm brukar föreningarna turas om att anordna matchspel, så kallade rugbyfestivaler, på lördagarna. Då träffas flera föreningar och spelar, oftast två matcher per lag. Syftet med rugbyfestivalerna är att spelarna ska ha roligt och få utvecklas som rugbyspelare i att spela match. Det är frivilligt att vara med och spela match och ni deltar så ofta om ni kan och vill.

På match är man 5 spelare på plan och en match är 2×7 minuter. Vi spelar TAG-rugby, vilket innebär att man inte tacklas utan istället touchar motståndaren, ungefär som i kull.

Efter match är det tredje halvlek. Det innebär att motståndarna träffas och äter tillsammans. Detta är en av de saker som gör rugbyn unik jämfört med andra idrotter och introduceras därför tidigt för spelarna.

Veta mer

Här kan du läsa mer om avgifter.

Här kan du läsa mer om hur vi i Hammarby Rugby arbetar med säker träning.

Historia

Hösten 2019 startade vi i smyg träningar för yngre spelare i ålder 6-10 år. Idag är U8 så pass många spelare att de bildar ett eget lag. 2021 spelar laget för första gången matcher mot andra föreningar.