I U14 spelar tjejer och killar tillsammans, och tjejer kan spela i åldersklassen till och med det år de fyller 15. Vårt U14-lag tränar idag tillsammans med U12 eller P16, men också på egen hand. På träningarna är det mycket fokus på att förbättra teknik och spelförståelse.

Nya spelare är välkomna när som helst under året. Innan ni kommer ner på en träning och testar vill vi att ni registrerar er hos oss. På det sättet får ni också tillgång till all information via vårt intranät, och riskerar inte att missa om en träning ställs in med kort framförhållning.

Har ni några frågor eller vill veta mer, kontakta oss på u14@hammarbyrugby.se

Tacklingsträning

Så här tränar vi

Laget tränar två till tre gånger i veckan. Två av träningarna är på vardagar, och de lördagar vi inte spelar match brukar vi också träna. Var och en deltar på så många träningar som man kan och vill och spelar match är det passar.  Titta i kalendern för att se uppdaterade träningstider.

Under sommarsäsongen, oftast från april-oktober, tränar vi på Skarpnäcks Sportfält och på Gubbängens Rugbyplaner. Under vintersäsongen tränar vi inomhus, men brukar också ha ett träningsuppehåll.

Matcher

I Stockholm brukar föreningarna turas om att anordna matchspel, så kallade rugbyfestivaler, på lördagarna. Då träffas flera föreningar och spelar, oftast två matcher per lag. Syftet med rugbyfestivalerna är att spelarna ska ha roligt och få utvecklas som rugbyspelare i att spela match. Det är frivilligt att vara med och spela match och ni deltar så ofta om ni kan och vill.

På match är man 10 spelare på plan och en match är 2×15 minuter. I den här åldern är många regler desamma som för vuxna, men man får till exempel fortfarande inte sparka på bollen. Spelplanen är än så länge bara en halv plan stor.

Efter match är det tredje halvlek. Det innebär att motståndarna träffas och äter tillsammans. Detta är en av de saker som gör rugbyn unik jämfört med andra idrotter och introduceras därför tidigt för spelarna.

En gång per år brukar vi också åka på ungdoms-SM. SM kan spelas på olika platser och här brukar alla föreningar i Sverige delta.

Veta mer

Här kan du läsa mer om avgifter.

Här kan du läsa mer om hur vi i Hammarby Rugby arbetar med säker träning.

Historia

Hammarby har haft spelare i denna åldersklass i många år, men ofta har vi spelat tillsammans med andra föreningar och inte alltid under namnet Hammarby. 2020 spelade vi med ett eget lag, men i år saknar vi ett par personer och kommer att samarbeta med andra Stockholms-klubbar.