Hammarby har just nu enstaka spelare i åldersklassen P16, men redan 2022 kommer det att ändras eftersom man flyttas upp varje år. Nya spelare är välkomna under hela året och tränar under vintern tillsammans med U14.

Innan ni kommer ner på en träning och testar vill vi att ni registrerar er hos oss. På det sättet får ni också tillgång till all information via vårt intranät, och riskerar inte att missa om en träning ställs in med kort framförhållning.

Har ni några frågor eller vill veta mer, kontakta oss på ungdom@hammarbyrugby.se

 

Så här tränar vi

Våra spelare i P16 tränar under vintern med U14. Titta i kalendern för att se uppdaterade träningstider.

Under sommarsäsongen, oftast från april-oktober, tränar vi på Skarpnäcks Sportfält och på Gubbängens Rugbyplaner. Under vintersäsongen tränar vi inom- och/eller utomhus, men brukar också ha ett träningsuppehåll.

 

Matcher

I Stockholm spelar P16 en egen serie som brukar spela matcher på söndagar. Det är frivilligt att vara med och spela match och ni deltar så ofta om ni kan och vill.

På match är man 12 eller 15 spelare på plan och en match är 2×20 minuter. Matchen spelas på fullplan och nästan alla regler är desamma som för vuxna.

Efter match är det tredje halvlek. Det innebär att motståndarna träffas och äter tillsammans. Detta är en av de saker som gör rugbyn unik jämfört med andra idrotter och introduceras därför tidigt för spelarna.

 

Veta mer

Här kan du läsa mer om avgifter.

Här kan du läsa mer om våra ledare.

Här kan du läsa mer om hur vi i Hammarby Rugby arbetar med säker träning.

 

Historia

Hammarby har haft spelare i åldersklassen P16 de senaste åren men aldrig tillräckligt många för att bilda ett eget lag. Därför samarbetar vi med andra föreningar och våra spelare brukar spela matcher med dem istället för i Hammarbytröjan.