Våra F18-tjejer tränar idag med damlaget, men deltar också på tjejträffar inom Stockholmsområdet och spelar matcher som F18. Nya spelare är välkomna året om. Hösten 2021 gör vi en extra satsning på att rekrytera just tjejer som är 16-18 år eftersom vi vill att fler tjejer ska få chansen att spela rugby. Läs mer här om vår tjejsatsning.

Innan ni kommer ner på en träning och testar vill vi att ni registrerar er hos oss. På det sättet får ni också tillgång till all information via vårt intranät, och riskerar inte att missa om en träning ställs in med kort framförhållning.

Har ni några frågor eller vill veta mer, kontakta oss på ungdom@hammarbyrugby.se

 

Så här tränar vi

F18 tränar oftast med damlaget på deras träningar och från 16 års ålder kan man också söka dispens för att spela matcher med vuxna.

Under sommarsäsongen, oftast från april-oktober, tränar vi på Skarpnäcks Sportfält och på Gubbängens Rugbyplaner. Under vintersäsongen tränar vi utomhus, men brukar också ha ett träningsuppehåll.

 

Matcher

I Stockholm anordnas det specifika tjejträffar på söndagar där tjejer från olika föreningar tränar och spelar matcher tillsammans. Ibland anordnas det egna tjejturneringar och F18 är en egen spelklass på ungdoms-SM.

På match är man 7 spelare på plan och en match är 2×7 minuter. Spelformatet följer samma regler som vuxna.

Efter match är det tredje halvlek. Det innebär att motståndarna träffas och äter tillsammans. Detta är en av de saker som gör rugbyn unik jämfört med andra idrotter och introduceras därför tidigt för spelarna.

 

Veta mer

Här kan du läsa mer om avgifter.

Här kan du läsa mer om våra ledare.

Här kan du läsa mer om hur vi i Hammarby Rugby arbetar med säker träning.

 

Emelie närmast i bild och Sofie och Johanna (längst bort i bild) blev historiska när de 2021 blev första kvinnliga landslagsspelare för Hammarby.

Historia

Hammarby startade sitt damlag 2019 och har sedan dess haft spelare som tillhör åldersklassen F18. Sommaren 2021 blev tre av dem historiska när de som första kvinnliga spelare i Hammarby blev uttagna att representera Sverige. Läs mer om detta här.