Våra F18-tjejer tränar tillsammans med F15, och deltar också på tjejträffar inom Stockholmsområdet. Nya spelare är välkomna året om. Från 16 år går det att söka dispens för att spela med damlaget. Vi gör en individuell bedömning av varje spelare innan du som F18 får börja träna med damlaget.

Innan ni kommer ner på en träning och testar vill vi att ni registrerar er hos oss. På det sättet får ni också tillgång till all information via vårt intranät, och riskerar inte att missa om en träning ställs in med kort framförhållning.

Har ni några frågor eller vill veta mer, kontakta oss på flickor@hammarbyrugby.se

Så här tränar vi

F18 tränar tillsammans med F15 minst en dag i veckan. Vi kan träna separat eller tillsammans med andra lag. Varje spelare bedöms individuellt utifrån fysisk och mental mognad samt tekniskt kunnande. När en spelare bedöms redo finns också möjlighet att träna tillsammans med damlaget.

Under sommarsäsongen, oftast från april-oktober, tränar vi på Skarpnäcks Sportfält och på Gubbängens Rugbyplaner. Under vintersäsongen tränar vi utomhus, men brukar också ha ett träningsuppehåll.

Matcher

I Stockholm anordnas det specifika tjejträffar på söndagar där tjejer från olika föreningar tränar och spelar matcher tillsammans. Ibland anordnas det egna tjejturneringar och F18 är en egen spelklass på ungdoms-SM.

På match är man 7 spelare på plan och en match är 2×7 minuter. Spelformatet följer samma regler som vuxna.

Efter match är det tredje halvlek. Det innebär att motståndarna träffas och äter tillsammans. Detta är en av de saker som gör rugbyn unik jämfört med andra idrotter och introduceras därför tidigt för spelarna.

Veta mer

Här kan du läsa mer om avgifter.

Här kan du läsa mer om våra ledare.

Här kan du läsa mer om hur vi i Hammarby Rugby arbetar med säker träning.

Emelie närmast i bild och Sofie och Johanna (längst bort i bild) blev historiska när de 2021 blev första kvinnliga landslagsspelare för Hammarby.

Historia

Hammarby startade sitt damlag 2019 och har sedan dess haft spelare som tillhör åldersklassen F18. Sommaren 2021 blev tre av dem historiska när de som första kvinnliga spelare i Hammarby blev uttagna att representera Sverige. Läs mer om detta här.