I den här åldern tacklar vi både på träning och match.

I U10 spelar alla oavsett kön tillsammans och i den här åldern är tacklingar en del av matchspelet. Träningen är fortfarande lekfull med fokus på att utveckla grundläggande teknik i exempelvis passningsspel och tacklingar.

Nya spelare är välkomna när som helst under året. Innan ni kommer ner på en träning och testar vill vi att ni registrerar er hos oss. På det sättet får ni också tillgång till all information via vårt intranät, och riskerar inte att missa om en träning ställs in med kort framförhållning.

Har ni några frågor eller vill veta mer, kontakta oss på u10@hammarbyrugby.se

Så här tränar vi

U10 tränar två gånger i veckan, en timme varje gång. Ni väljer själva om ni vill träna en eller båda dagarna. Titta i kalendern för att se uppdaterade träningstider.

Under sommarsäsongen, oftast från april-oktober, tränar vi på Skarpnäcks Sportfält och på Gubbängens Rugbyplaner. Under vintersäsongen tränar vi inom- eller utomhus, men brukar också ha ett träningsuppehåll.

Matcher

I Stockholm brukar föreningarna turas om att anordna matchspel, så kallade rugbyfestivaler, på lördagarna. Då träffas flera föreningar och spelar, oftast två matcher per lag. Syftet med rugbyfestivalerna är att spelarna ska ha roligt och få utvecklas som rugbyspelare i att spela match. Det är frivilligt att vara med och spela match och ni deltar så ofta om ni kan och vill.

På match är man 7 spelare på plan och en match är 2×10 minuter. I den här åldern är tackling och fasthållning tillåtet om man håller sig under bröstbenet. I övrigt spelar man med en hel del anpassade regler för att göra spelet säkert.

Efter match är det tredje halvlek. Det innebär att motståndarna träffas och äter tillsammans. Detta är en av de saker som gör rugbyn unik jämfört med andra idrotter och introduceras därför tidigt för spelarna.

Veta mer

Här kan du läsa mer om avgifter.

Här kan du läsa mer om hur vi i Hammarby Rugby arbetar med säker träning.

Historia

Hösten 2019 startade vi i smyg träningar för yngre spelare i ålder 6-10 år vilket har legat till grund för det som idag är vårt U10-lag. 2021 är de så många spelare att de bildar ett eget lag och de kommer för första gången spela matcher mot andra föreningar.