Touchträningarna vänder sig till dig som vill spela rugby men inte kan eller vill spela fullkontakt. Touch innebär att du istället för tackling touchar motståndaren med händerna, ungefär som när man leker kull. Träningarna innehåller teknik, touchspel och rugbyfys. Tjejer och killar tränar och spelar matcher tillsammans.

Nya spelare är välkomna under hela året. Innan du kommer ner på en träning och testar vill vi att du registrerar er hos oss. På det sättet får du också tillgång till all information via vårt intranät, och riskerar inte att missa om en träning ställs in med kort framförhållning.

Har ni några frågor eller vill veta mer, kontakta oss på touch@hammarbyrugby.se

Så här tränar vi

Vår touchträning är i dagsläget en gång i veckan, en timme. Titta i kalendern för att se uppdaterade träningstider.

Under sommarsäsongen, oftast från april-oktober, tränar vi på Skarpnäcks Sportfält och på Gubbängens Rugbyplaner. Under vintersäsongen tränar vi utom- och/eller inomhus, men brukar också ha ett träningsuppehåll.

Matcher

I Stockholm anordnas det då och då touchturneringar som vi som förening kan delta i. Det spelas också internationella mästerskap i touch-rugby, så även i den här rugbyformen finns det möjligheter att satsa mer om man vill.

Efter match är det tredje halvlek. Det innebär att motståndarna träffas och äter tillsammans. Detta är en av de saker som gör rugbyn unik jämfört med andra idrotter och introduceras därför tidigt för spelarna.

Veta mer

Här kan du läsa mer om avgifter.

Här kan du läsa mer om hur vi i Hammarby Rugby arbetar med säker träning.

Historia

I Hammarby har touch hittills varit  något som vi tränar på vintern och exempelvis som uppvärmning innan vår fullkontaktsträning. Men touchrugby är också en egen rugbyform, och vi vill att ännu fler ska få chansen att spela rugby med oss. 2021 startade vi därför separata touchträningar.