U12 – Ungdomar 11-12 år

Våra U12 tränar hela vintern. Titta i kalendern för att se uppdaterade träningstider.

Läs mer om ledarteamet här.

 

Om laget
Hur funkar det?

I U12 spelar flickor och pojkar som är 11 och 12 år gamla. Man är nio spelare på plan och matcherna brukar vara 2 x 12 minuter. Vi i Hammarby brukar delta på något som kallas rugbyfestivaler vilket är en möjlighet att få spela matcher och träffa andra som gillar rugby. Rugbyfestivalerna arrangeras på helgerna av olika föreningar i Stockholm och Mälardalen och är miniturneringar där alla ska spela lika många matcher och inga slutresultat räknas. Föreningar som inte har egna lag kan spela tillsammans.
Dessutom brukar vi varje år åka på en större turnering som varar en hel helg, ungdoms-SM. I åldersklassen U12 spelar man dock inte SM, utan det är en istället som en stor rugbyfestival där vi möter lag från hela Sverige.

 

Säsong 2020

Vi har flera spelare i denna åldersgrupp, men vill bli ännu fler. 2019 deltog Hammarby med eget lag på flera rugbyfestivaler och spelade också tillsammans med andra föreningar. Förhoppningen är att vi 2020 ska vara ett helt eget lag, kom och spela med oss. Du kan komma direkt till en träning och prova, men för säkerhets skull är det bra att maila oss först på ungdom@hammarbyrugby.se

Under sommarsäsongen, oftast från april-oktober, tränar vi på Skarpnäcks IP.