Passningsträning

Våra U12 tränar både på egen hand och tillsammans med U14. I de här åldrarna spelar flickor och pojkar ihop. På träningarna är det fokus på grundteknik, men också att lära sig flera olika moment som ruck och maul.

Nya spelare är välkomna när som helst under året. Innan ni kommer ner på en träning och testar vill vi att ni registrerar er hos oss. På det sättet får ni också tillgång till all information via vårt intranät, och riskerar inte att missa om en träning ställs in med kort framförhållning.

Har ni några frågor eller vill veta mer, kontakta oss på u12@hammarbyrugby.se

Så  här tränar vi

Tacklingsträning

Laget tränar två till tre gånger i veckan. Två av träningarna är på vardagar, och de lördagar vi inte spelar match brukar vi också träna. Var och en deltar på så många träningar som man kan och vill och spelar match är det passar. Titta i kalendern för att se uppdaterade träningstider.

Under sommarsäsongen, oftast från april-oktober, tränar vi på Skarpnäcks Sportfält och på Gubbängens Rugbyplaner. Under vintersäsongen kan vi träna både inom-och utomhus, men brukar också ha ett träningsuppehåll.

Matcher

I Stockholm brukar föreningarna turas om att anordna matchspel, så kallade rugbyfestivaler, på lördagarna. Då träffas flera föreningar och spelar, oftast två matcher per lag. Syftet med rugbyfestivalerna är att spelarna ska ha roligt och få utvecklas som rugbyspelare i att spela match. Det är frivilligt att vara med och spela match och ni deltar så ofta om ni kan och vill.

På match är man 9 spelare på plan och en match är 2×12 minuter. Förutom tacklingar så introduceras barn i den åldern också till klunga, ruck och maul.

Efter match är det tredje halvlek. Det innebär att motståndarna träffas och äter tillsammans. Detta är en av de saker som gör rugbyn unik jämfört med andra idrotter och introduceras därför tidigt för spelarna.

En gång per år brukar vi också åka på en större turnering som kallas ungdoms-SM. I klassen U12 är det dock inget SM-spel, men vi möter lag från hela Sverige.

Veta mer

Här kan du läsa mer om avgifter.

Här kan du läsa mer om hur vi i Hammarby Rugby arbetar med säker träning.

Historia

2019 var första gången på flera år som vi spelade med ett eget lag i U12. 2020 samarbetade vi med andra föreningar, men 2021 har vi ett helt nytt lag där de flesta har spelat rugby i mindre än ett år.