Vill du prova på rugby? Titta hit!

Om du är nybörjare och du läser om rugby för första gången, grattis! Du är på väg att ta reda på den bästa sporten som någonsin uppfunnits. Det finns många bra sporter där ute som är värda att prova men rugby är för livet. Alla som har spelat rugby säger att det är den bästa sporten i världen.

Har du vad som krävs för att bli rugbyspelare?

– Ja, självklart har du det!! Rugby är verkligen sporten för ALLA. Allt vi begär av dig är att du har modet att ge det ett försök sedan ska vi lära dig resten. Ingen är för mager, för tjock, för lång, för kort, för känslig eller för bråkig. Vem som helst kan spela rugby – Punkt!

– Om du vill lära dig mer om rugby så har vi en nybörjarguide här. Ge det en titt och se vad du tycker. Naturligtvis är det enda sättet att verkligen veta att prova det. Kom bara ner till en av våra träningar och se själv hur roligt det är.

Vad behöver du för att spela rugby?

– Du behöver egentligen inget för att börja spela rugby, bara lite mod. Men när du har varit med ett par gånger vill du skaffa dig ett tandskydd och ett par fotbollsskor. Vi säljer tandskydd på träningen så det är enkelt och fotbollsskor är inte svårt att få tag på.

Hur börjar jag?

– Hammarby Rugby kommer under 2018 satsa stort på att fler ska hitta till sporten och föreningen. Redan nu kan du testa på en träning. Under vintern tränar vi mycket på teknik, rugbystyrka och kondition.

Vill du prova på rugby tillsammans med Hammarby Rugby? Kontakta oss! 

Kontakta herransvarig om du vill komma ner på en träning.

 

Har du ett barn som vill prova på rugby? Vad kul! Hammarby Rugby har två ungdomslag och de flesta som tränar hos oss är 10-14 år gamla.

Kontakta ungdomsansvarig för mer information.

Välkomna till världens bästa sport och världens finaste förening!