Sportlovet är till för att sporta! Nu vill vi ge både barn, ungdomar och vuxna möjligheten att testa rugby under sportlovet. Samtliga prova på-tillfällen är gratis och du väljer själv om du vill delta en, två eller tre dagar. Vi erbjuder rugby med fullkontakt, men också en variant som heter touchrugby.

Vad är rugby?

Rugby är en bollsport som skiljer lite från de flesta andra idrotter. Hos oss får du nämligen bara passa bollen bakåt. Gillar du när det är tuffa tag på matcherna? Då är rugby perfekt. Vi tacklas, och när motståndaren har bollen gör vi vad vi kan för att stoppa dem. Om du dessutom gillar en idrott där alla oavsett kroppsform har en plats i laget och där det sociala är en viktig del, då är rugby något för dig.

Vad är touchrugby?

Touchrugby påminner om rugby, men är utan tacklingsmomentet. I stället för att tacklas gör vi en touch, ungefär som en kull. Touchrugby är ett snabbt spel där vi tränar och spelar i mixade lag. Det passar perfekt för dig som älskar att träna bollsport och vill ha full fart på träningarna.

Var: Gubbängens Bollplan, Gubbängsvägen

När: Måndag 28/2, Tisdag 1/3 Onsdag 2/3 14.00-16.00

För vem: Alla oavsett tidigare erfarenhet. Vi tränar i mindre grupper utifrån ålder, kön och storlek.

Ingen föranmälan behövs. Vi bjuder på fika efteråt

Kan du inte delta på våra prova på, men är sugen på att testa rugby? Du är välkommen ner på alla våra ordinarie träningar. Kolla in våra träningstider och anmäl dig här.

Vi hoppas att du kommer att gilla rugby så mycket att du vill börja träna med oss. Till och med mars månad har vi försäsongsträning och tränar på olika tider och platser med olika lag. From vecka 14 börjar vår säsong, då kommer vi att träna huvudsakligen på måndagar och onsdagar i Gubbängen och Skarpnäck. Exakta träningstider är ännu inte klart. De allra flesta av våra lag spelar matcher på lördagar.