Våra tjejträningar vänder sig till dig som är tjej eller ickebinär i åldern 13-18 år och vill träna rugby. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av rugby eller träning, vi lär oss och utvecklas tillsammans.

Tacklingsträning på en av tjejträningarna.

Rugby är en fysisk bollidrott som skiljer sig en del från andra bollsporter. Till exempel passar vi bollen bakåt, och gör poäng genom att springa i full fart framåt. Det är tillåtet att tackla den som har bollen, och vi gör så klart det vi kan för att stoppa bollbäraren.

På våra träningar kör vi grundläggande rugbyteknik genom bollkontroll, passningar och olika övningar med fullkontakt. Vi tränar också styrka, kondition, snabbhet och rörlighet, allt behövs för att bli en bra rugbyspelare. I rugby är det också viktigt med den sociala delen, att ha roligt tillsammans är lika viktigt som att utveckla vårt spelande.

Du hittar våra träningstider i vår kalender och vi vill gärna att du anmäler dig innan din första träning.

Vilka lag finns det?

I rugby är det tillåtet att spela i könsmixade lag till och med 14 års ålder. Som tjej får man också spela med ett år yngre killar. Det finns också två tjejklasser, F15 för dig som är 13-15 år och F18 för dig som är 16-18 år. I Hammarby har vi en egen tjejträning minst en gång i veckan. Vi kan också träna med jämngamla killar, touch-laget (rugby utan fullkontakt) och du som tillhör F18 kan träna med damlaget när vi bedömt att du är redo för det.

Är du yngre än 13, men föredrar att träna i vår tjejgrupp istället för de mixade lagen så går det också bra.

Frågor: Maila oss på flickor@hammarbyrugby.se