I augusti tar vi emot dig som vill prova rugby,  oavsett vem du är och oavsett vad du vill uppnå med din träning. Kolla in alla våra möjligheter till att testa världens bästa sport, där hårda tag på planen och schyssta attityder och gemenskap utanför planen är signum. I Hammarby Rugby vill vi att rugby ska vara mer än bara sport. Det ska ge vänskap, positiva upplevelser och en möjlighet att utvecklas. Vi arbetar tillsammans – för föreningen – för laget – för individen. Hos oss har alla en plats!

 

  • Du hittar alla våra träningstider i kalendern.
  • Oavsett vilken verksamhet du vill testa vill vi att du registrerar dig via vårt medlemsformulär innan.
  • Du får testa i tre veckor innan du behöver betala avgifter.
  • Du kan läsa mer om våra ordinarie lag och verksamheter via länkar i texten nedan.

 

Flickor 12-18 år

Nu drar vi igång en särskild flicksatsning, där du som är tjej mellan 12-18 år får möjligheten att testa rugby tillsammans med andra tjejer. I rugby kan tjejer spela med killar fram till 15 års ålder, och även Hammarby erbjuder mixade lag. Men vi vill också ha egna tjejlag i de två åldersklasserna F15 och F18. Tisdagarna 17, 24 och 31 augusti 17.30-19.00 har vi prova på. Ingen tidigare erfarenhet kräv. Läs mer om vår tjejsatsning här.

 

Barn och ungdom, 5-14 år (pojkar och flickor)

I våra barn- och ungdomslag kan du som är nybörjare testa när du vill. Våra yngre lag tränar ofta tillsammans och 11-14-åringarna tränar också som en grupp. Läs mer om respektive lag: Knatte (5-6 år), U8, U10, U12 och U14. Lagen tränar tisdagar och torsdagar.

 

Killar 15-18 år

Vi vill att fler i den här åldern ska testa rugby. Kanske har du tidigare spelat fotboll, handboll eller ishockey och saknar laggemenskapen? Eller är du kampsportare eller bara allmänt gillar hård träning? Oavsett vad du har tränat innan har du användning av det på en rugbyplan. Vi erbjuder dig att träna med vårt utvecklingslag för herrar för att lära dig grunderna. När du så småningom är redo för att spela match kan du göra det via någon av de föreningar vi samarbetar med eller med vårt utvecklingslag för herrar. Läs mer om P16 och P18. Träningar på tisdagar.

 

Herrar – fullkontakt

Hammarby har ett A-lag och ett utvecklingslag. Du som tidigare inte har spelat rugby men vill göra det med fullkontakt (tacklingar) börjar träna med vårt utvecklingslag. Här är det fokus på teknik kring passningar, tacklingar och kroppskontaktsmoment. När du och tränaren tycker att du är redo börjar du också träna med vårt A-lag. Träningar på tisdagar.

 

Damer – fullkontakt

Hammarbys damlag erbjuder nybörjarträningar på tisdagar. Dessa vänder sig till dig som vill prova rugby med fullkontakt och har tidigare träningserfarenhet.

 

Touch damer och herrar

Rugby touch är en tränings- och tävlingsform av rugby där man istället för att tackla touchar (ungefär som i kull) motståndaren. Denna rugbyform vänder sig till dig som inte kan eller vill spela fullkontakt, eller som kanske inte har så stor tidigare träningserfarenhet. Touch är en ny form av rugby i vår förening och nu hoppas vi att du vill hänga med. Tränar på tisdagar.