Herrarna åkte idag till Enköping för att spela årets första bortamatch i Allsvenskan. Tidigare i år har de möts i 7s och Enköping har tämligen säkert plockat hem vinsterna. Med fler spelare på plan blev matchen dock både spännande och jämn, även om slutresultatet till sist blev 17-10 till Enköpings fördel. 

Även ungdomarna är igång under helgen, U14 var idag i Sigtuna och spelade tillsammans med Sigtuna mot Uppsala. Imorgon är ett par av våra P16-killar med Exiles och spelar match mot Erikslund och samtidigt är F18-tjejerna på tjejträning i Täby.

Det var lättare att hålla värmen förra helgen, men spelet var desto bättre idag.

Men tillbaka till Enköping… Hammarby var som vanligt lite slöa i starten och Enköping tog kommandot med två försök under de första 20 minuterna. Därefter jobbade Hammarby in sig i matchen och malde sig framåt mot Enköpings försöksområde. Hammarby har ganska många nya spelare i år och har hittills under säsongen haft en ganska stor rotation. Idag började dock spelet stämma, och till sist pressades Enköping så långt bak att det blev försök för oss. I halvtid stod det 10-5, och känslan var att Hammarby började få kontroll.

 

Rolig rugby i dåligt väder

I andra halvlek fortsatte regnet att ösa men trots det höll spelet hög kvalitet. Efter att Enköping åkt på ett rött kort tryckte Hammarby in dagens andra försök och efter missad kick stod det 10 lika. I slutet av halvleken fick Enköping till ytterligare ett försök och matchens slutresultat satte sig. För Hammarby var spelet ett stort steg framåt från förra helgens match mot Trojan. Trojan som för övrigt överraskande slog Stockholm Exiles med 19-18 idag. Matchens lirare blev ett jämt race mellan Conor Cooney och Måns Derk, poänggörare för Hammarby var Måns Derk och Mattias Mucherie. Matchen finns att se här.

Nästa helg är det dags för spel på Skarpnäck igen, herrarna spelar hemma mot Exiles kl 16 (Berserkers tar emot Erikslund dessförinnan) och därefter är serien halvvägs. Tyvärr fortsätter vi att spela utan publik, men vi kommer att streama matchen. Nästa helg är det också dags för damerna att spela igen, då mot Uppsala/Berserkers.