Nu börjar äntligen säsongen 2024. Efter två inställda matcher på grund av att planen inte varit spelbar, så får vi äntligen komma igång.

Vi hade en väldigt positiv utveckling förra året, med ökad närvaro och ökat engagemang, vilket resulterade i en väldigt fin prestation i slutändan. En annan positiv sak är det goda samarbetet vi hade mellan klubbarna, vilket bidrog till en väldigt jämn serie – som spelade fler matcher än högsta serien. Vi bygger vidare på det in i denna säsong, men får nu förhoppningsvis möjlighet att spela slutspel och testa oss mot klubbarna från södra divisionen.

Vi går in i säsongen men samma tränarteam som säsongen 2023 och med en spelartrupp som till stor del är intakt, men härligt nog med flera tillskott. Vi ser fram emot en rolig säsong med jämna, tuffa matcher och hoppas på att bygga vidare på de positiva delarna från förra säsongen.

Vi ser ut att ha en stabil spelartrupp i representationslaget, vilket kommer göra uttagningarna svåra för oss tränare. Det är dock ett privilegium som tyvärr verkar vara få förunnat i svensk rugby för tillfället.

Därför är det extra roligt att vi även kan sikta på att ställa ett utvecklingslag på planen med spelare med mindre erfarenhet, unga spelare och förhoppningsvis också några veteraner. Där siktar vi på att deltaga i Mälardalen Super 10’s, men även anordna träningsmatcher för att alla spelare ska få spela så mycket rugby som möjligt. Mälardalen Super 10’s har första speltillfälle söndag 26/5 i Uppsala.

På lördag 17 maj kl. 11.00 sparkar vi igång säsongen 2024 i Allsvenskan Norr/Öst på Gubbängen. Vi möter våra långvariga rivaler Uppsala Rugby Club. Förra året var det jämna och bra matcher där Uppsala vann de två första matcherna och Hammarby vann de två följande matcherna. Vi hoppas på lika fin rugby även i år!

Johan Westermark, huvudtränare Hammarby IF Rugby herrlag
Kategorier: Senior Herrar