Säsongen närmar sig och damerna siktar på att utöka truppen. Söndagen den 3 april är det Try Out! och du välkommen att prova! Tillfället vänder sig främst till dig som har idrottat en stor del av ditt liv och nu letar efter en ny utmaning, både för dig själv och tillsammans med lagkompisar.

Tackling från midjan och neråt är en av detaljerna att tänka på när vi träna fullkontakt.

Årets säsong startar den 7 maj och blir därmed den första ”hela säsongen” som damerna kommer att spela. Laget gjorde seriedebut 2020 och har därför spelat två pandemiår, där säsongerna varit korta och begränsade. I rugby spelar vi matcher under perioden maj-oktober med ett kortare uppehåll under mitten av sommaren. Årets serie spelas nationellt, vilket innebär att du kommer att spela derbyn på Gubbängsfältet i Stockholm, men också göra resor söderut och spela på västkusten och i Skåne.

Hur funkar det?

Som nybörjare på rugby kommer du träna med vårt damlag. Vi tror att du med tidigare idrottserfarenhet kommer att ha lätt att fatta grunderna i att springa framåt och passa bakåt. Vi tränar så väl grundteknik som spelförståelse och med hjälp av lagets erfarna spelare kommer du snabbt komma in i spelet.

På vår Try Out vill vi ge dig en chans att testa rugby, testa oss som lag och framför allt testa dig själv. Har du det som krävs för att bli en tacklande rugbyböna?

Try out!

När: 3 april 12.00-14.00, kom gärna 10-15 minuter före.

Var: Gubbängens Bollplan, Gubbängsvägen (ligger intill Engelska Skolan på Gubbängsfältet)

Hur: Dyk upp, du behöver inte föranmälan dig (men om du vill anmäla dig kan du göra det här)

Utrustning: Kläder efter väder, träningen sker på konstgräs

Frågor: Maila dam@hammarbyrugby.se

Kan du inte det aktuella datumet är du välkommen att prova en av våra ordinarie träningar. Alla nya spelare får prova att träna med oss i tre veckor utan kostnad. Om du vill fortsätta att träna faktureras du därefter medlems- och träningsavgift.

Om du upptäcker att det här med tacklingar inte är något för dig, eller om du vill träna med för motionens skull erbjuder vi också touchrugby, rugby utan fullkontakt. Här kan du droppa in valfri onsdag och testa på.

Laget efter förra säsongens sista match hemma på Gubbängen.