I helgen som gick (23-24 september 2023) var det ungdoms-SM i Enköping. Hammarby deltog med en rekordstor trupp där ett femtiotal spelare och ledare deltog i nästan alla åldersgrupper. Solen sken och arrangörsklubben Enköpings Rugbyklubb Ungdom hade gjort ett toppenjobb.

SM-guld till Majken i F15

I F15 spelade vår Majken tillsammans med Stockholm Exiles och Tumba Sharks i XX Stockholm. Laget har spelat ihop hela året och fick nu allt att stämma.

Rapporterna från Enköping säger att Majken gjorde ett fantastiskt jobb och bidrog till segern genom ett antal försök under både gruppspel och slutspel.

Majken gör sitt första år som F15 och nästa år ser det ut som att vi i Hammarby har ett helt gäng tjejer i samma åldersgrupp.

En glad och stolt Majken efter SM-vinsten

Oflyt för U14, P16 och P18

För de övriga lagen som slogs om SM-bucklorna gick det inte riktigt vår väg. U14 har tagit stora steg framåt under året och närmat sig de bästa lagen i åldersgruppen. Men inför USM hade också alla motståndare lyft sig och även om matcherna kunde vara spelmässigt jämna så gick försöken inte riktigt vår väg och vi missade slutspelet. Från Hammarby var hela 10 spelare med och spelade tillsammans med Trojan, Torsång och Södertälje.

Även P16 stötte på hårt motstånd. Under året har de mött två av motståndarlagen många gånger och spelat jämt eller vunnit. När det väl gällde så stämde inte alla detaljer och i matchen om tredje pris blev det en ganska klar förlust mot Uppköping som de slagit flera gånger i år. I P16 har Hammarby under året samarbetat i Stockholms-laget tillsammans med Erikslund, Sharks och Attila.

I P18 har vi också ett säsongssamarbete, men med Exiles. Exiles brukar vara favoriter, men även här blev det förlust i bronsmatchen. Nästa år är merparten av våra spelare i P18 och P16 i samma åldersgrupp så det ska bli spännande att se vad vi kan göra då.

U14 in action!
P16 på gång att sätta upp en klunga (till vänster i Erikslundställ)

Många debutanter i de yngre lagen

I de yngre åldersgrupperna finns inga tabeller eller slutliga vinnare, utan den stora grejen med att åka på USM är övernattning och att vara borta med laget en hel helg. I U12 spelar vi ihop med Trojan och gästades också av spelare från Södertälje. Totalt spelade laget sex matcher, och ett par spelare gjorde sina första matcher.

Ett taggat U12-lag under USM-helgen

I år fick även U10 följa med på USM. Det händer inte varje år, men eftersom Enköping är nära och många av spelarna spelat i flera år så beslutade vi redan i våras att sikta på lagets medverkan. Även här hade vi lite förstärkning av Södertälje och U10 stod dessutom för helgens största trupp, 13 spelare och tre ledare representerade laget.

På kvällen blev det lekar som Hela Havet Stormar och sen rugby på TV, trots att USM är det viktigaste som finns, så pågår det ju också ett VM samtidigt.

Stort tack!

Till alla våra samarbetsföreningar, medföljande ledare och så klart till värdföreningen. Nu väntar årets sista matcher och festivaler under oktober månad innan det blir årsmiddag och sedan lite säsongsvila.

Helgens största trupp U10 i solskenet
Kategorier: Ungdomar