I helgen är det dags för det som kan bli en av årets höjdpunkter för Hammarby Rugby, SM-slutspel i 7-manna på SM-veckan i Helsingborg/Landskrona. Hammarby åker med en liten men stark och positivt inställd trupp där siktet är inställt på semifinal. ”Därifrån kan allt hända” hälsar lagkapten Johan Gustavsson.

I Hammarbys grupp spelar Vänersborg, Helsingborg RC Gripen och Södertälje. Baserat på kvalet och semifinalen kan Södertälje räknas som favorit i gruppen då de hittills har vunnit alla sina matcher. Därefter är det öppet och där kan Hammarbys rutinerade lag ha en god chans. Hammarby spelar sin första match klockan 11 mot Vänersborg, ett lag som vi mötte även i kvalet. Då vann vi stort i första matchen och spelade jämt i andra.

I den andra gruppen spelar Göteborg, Enköping, Erikslund och Wexiö och herrmatchernas spelas växelvis med dammatcherna, där de två A-grupperna spelar huvudsakligen på förmiddagen och de två B-grupperna på eftermiddagen. Kvalspelet som spelar under lördagen går att se på plats i Helsingborg. Vi kommer självklart att göra fortlöpande uppdateringar på Facebook under dagen med ett sammandrag på kvällen. Final och match om tredje pris som spelas på söndag tillsammans med Plate (placeringsmatcher 5-8) spelar på söndag och medaljmatcherna kommer att sändas direkt av SVT.

Hammarbys trupp

Johan Gustavsson, Eshan Fadakar, William Sampson, Theuri Njuru, Isak Näslund, Filip Tsichilis, Steffan Crossman, Linus Skoglund, Emil Marklund, Dustin Jinka

Hammarbys matcher

11.00 Vänersborg – Hammarby

12.00 Hammarby – Södertälje

14.50 Helsingborg – Hammarby

 Hela spelschemat går att läsa på http://www.rugby.se/tavling/tavlingsnyheter/SpelschemaSweden7sSM och mer info om SM-veckan finns på http://www.smveckan.se/

Kategorier: Senior Herrar