Efter en intensiv matchdag med totalt tre matcher är det nu klart att Hammarby möter Göteborg RF i semifinal klockan 10.00 imorgon söndag 8/7. Två vunna matcher av tre möjliga räckte för att ta platsen som grupptvåa och säkra avancemang till medaljmatcherna.

Dagen inleddes med match mot Vänersborg där Hammarby spelade starkt i framför allt den första halvleken och redan där grundlade vinsten. Slutresultatet 27-7 till Hammarbys fördel ingav en trygghet till fortsättningen. Redan 40 minuter efter slutsignal var det dags för nästa match, en tidig gruppfinal mot Södertälje. Södertälje har bra erfarenheter från tidigare 7-manna-SM och är även i år bra, vilket de visade. De spelade bra och när Hammarby slarvade kunde de ta en hyfsat enkel seger med 5-22. Det innebar att den sista matchen mot Helsingborg blev avgörande, och här tog Hammarby tag i sitt spel igen och kunde trots en del missade tacklingar vinna med 20-5. Det placerade oss som tvåa i gruppen och gör oss klara för semifinal. Johan Gustavsson, lagkapten för laget, berättar att det totalt sett känns som en bra dag. Alla spelare känns bra i kroppen och är skadefria. Det lovar gott inför morgondagen!

Jämnare i grupp B

I grupp B spelades de flesta matcherna på eftermiddagen och här var det Göteborg RF, Wexiö, Enköping och Erikslund som gjorde upp om de två semifinalmatcherna. Gruppen var jämnare och alla lag drog på sig minst en förlust. Göteborg står som slutsegrare i gruppen efter bland annat en inledande förlust mot Enköping och en knapp vinst mot Wexiö i bagaget. Hammarbys motståndare i semifinal 2 blir alltså Göteborg, och matchen spelas redan klockan 10 imorgon söndag. I den första semifinalen spelar Södertälje mot Wexiö.

Både finalmatchen och matchen om tredje pris visas på SVT vilket innebär att du imorgon förmiddag kan se Hammarby spela rugby i direktsändning. Tiden att ha koll på är 11.30, då startar matchen om tredje pris, och finalen spelas 12.10. Däremellan direktsänds damfinalen där fyra lag aspirerar, Exiles, Malmö, Vänersborg och Pingvin är kvar i Cup-spelet.