Hammarbyspelare bryter igenom försvaret

Tufft motstånd inför det kommande kvalspelet till Allsvenskan, det var syftet med att i helgen spela Stockholm International Tens. Lördagens tre matcher innebar precis det tuffa motstånd man hoppats på och förutom bra rugby var utan tvekan helgens höjdpunkt att laget kunde hänga i vår egen klubblokal, tack alla som har gjort det möjligt.

Hyfsad dag 1

Hammarby började helgen sådär under lördagen. Den första matchen mot Akuma Beavers från Storbritannien utmanade laget. – Vi fick knappt låna bollen, och när vi väl hade den slarvade vi, säger lagkapten Johan Gustavsson. Britterna vann matchen med 21-0 och vi laddade om till match två där Vairas-Kalvis väntade. Hammarby började där mycket bra och tog en stark ledning i första halvlek. I andra halvlek slappnade laget av lite för mycket och litauerna tog in, till sist slutade matchen 28-22 till vår fördel. Lördagens sista match spelades mot Stockholm Exiles som vann med säkra 31-0.

Stökig söndag

Eftersom det bara var fyra lag i Hammarbys pool gick alla till finalspel på söndagen. I semifinalen mötte Hammarby åter Exiles. Då Hammarby hade en otillåten spelare på plan tilldömdes vi förlust på WO. Därefter valde laget att inte spela den sista matchen. Syftet att få några tuffa matcher inför slutspelet i svenska 15-mannaserien var uppfyllt och då var det inte värt att spela sista matchen som i sig inte betydde så mycket. Även om helgen bjöd på fler förluster än vinster så var matchningen mot lag som är bättre än oss den viktiga delen och där stod vi upp hyfsat.

Njöt av klubbhus

En av de bästa sakerna med helgen var annars vårt klubbhus. – Vi har verkligen använt det under helgen och det har känts både kul och bra att ha vårt eget att hänga i, säger Johan Gustavsson. -Utan allt stöd från Bajen-fans och sponsorer hade denna investering inte varit möjlig, och för Hammarby som förening är en gemensam klubblokal ett viktigt strategiskt steg, säger ordförande Kanogo Njuru och riktar samtidigt ett stort tack till alla som under våren ställde upp och gjorde detta möjligt.

Siktar framåt

Laget, som startade höstens träningar i veckan som gick, har nu ett par lugna träningsveckor framför sig innan det blir allvar. I division 1 är det två matcher kvar, den 26/8 möter vi Erikslund hemma och den 1/9 Södertälje borta. Båda matcherna har än så länge stor betydelse för att nå säsongens mål, att kvala tillbaka till Allsvenskan.

Höstens spelschema

Söndag 26/8 kl 13.00 Hammarby IF- Erikslunds Rugby, Skarpnäcks sportfält, Stockholm

Lördag 1/9 kl 13.00 Södertälje-Hammarby IF, Brunnsängs IP, Södertälje