En hammarbyspelare med bollen mot Erikslund

Ryan Baker, Bagsy, i Hammarby med bollen mot Erikslund 180826. Fotograf Romus Ramström.

Hammarby gjorde precis det vi skulle och slog Erikslund med komfortabla 66-7 i förra helgens match. Det innebär att Hammarby och Södertälje nu står på samma poäng i serien och möts i den direkt avgörande seriefinalen lördag 1/9 på Brunnsängs IP i Södertälje.

Hammarby kom till söndagens match med en drygt 20 man stor trupp med många rutinerade spelare. I första halvlek spelade de så bra som de kan göra, och trots att Erikslund bjöd upp till motstånd i klungorna så hade de ingen chans. Det öppna spelet var till Hammarbys fördel och i halvtid stod det bekväma 26-0.

I andra halvlek slappande Hammarby av och det blev en del slarv. Samtidigt tröttnade Erikslund vilket gjorde att siffrorna ändå rann i väg till slutresultatet. En bra spridning bland poänggörarna bådar gott inför nästa helg, totalt sju olika spelare fick till ett eller flera försök.

Dags för Kristers minne (och seriefinal)!

Lördag 1 september är det så dags för årets sista match i division 1 och att kora seriesegraren. Hammarby och Södertälje står på samma poäng och kommer att mötas i en match som för Södertälje är extra betydelsefull. Matchen är inte bara seriefinal utan också den årliga minnesmatchen för att hedra den bortgångne ledaren Krister Eriksson. Krister är en person som betytt mycket både för flera av spelarna i laget och för svensk rugby. Vi kan lita på att det kommer att bli en tuff match.

Hammarby och Södertälje har möts flera gånger under säsongen, senast i finalen 7-manna-SM där Södertälje gick segrande ur striden. Så det är hög tid att de grönvita visar vad de går för, är det en av säsongens matcher vi ska vinna så är det den här.

Kval eller placeringsspel

Inte bara Hammarby har avgörandet i egna händer. Det gäller även Trojan och Göteborg RF som möts i den sista matchen i Allsvenskan på lördag. Allsvenskan är förutom med de två topplagen så jämn att det är tre lag med i placeringarna om vem som spela vilka matcher i slutspelet. Vem Hammarby får möta, och vad matchen kommer att gälla vet vi alltså först på lördag eftermiddag. Chansen till kval till nästa års högsta serie ligger framför oss, så kom och gör en utflykt till Södertälje i helgen.