En hammarbyspelare springer med bollen och en Södertälje-spelare tacklar.

Seriefinal mellan Södertälje och Hammarby på Brunnsängs IP den 1 september i Södertälje ( Foto: Per Eliasson / Per Eliasson Foto )

Lördagens match mellan Södertälje och Hammarby blev kanske både säsongens bästa och jämnaste match. Hammarby ledde med 3-7 i halvtid, men förlorade till sist med 20-17 i det som var seriefinalen i division 1. Det innebär att Södertälje möter Trojan i kvalmatchen upp mot Allsvenskan, medan Hammarby får ta sig an placeringsmatcher mot Kalmar Södra och Erikslund.

Båda lagen matchade sina bästa spelare och kom upp i hög spelnivå. – Utan tvekan har båda lagen kapacitet att slå några av lagen i Allsvenskan när vi spelar på det här sättet, säger lagkapten Johan Gustavsson efter matchen. Hammarby hade kontroll under första delen av halvlek ett, framför allt tack vare ett starkt försvar. När halvtid närmade sig fick Södertälje istället övertaget, men Hammarby stod upp bra och gick till paus med ledning.

I andra halvlek fortsatte den jämna matchen. Hade Hammarbys anfall haft sin bästa dag hade resultaten också kunnat bli till vår fördel. Nu får vi trots bra spel ta med oss en riktigt sur förlust i bagaget och istället för kvalmatch blir det nu placeringsmatcher. Dagens poänggörare var Johan Gustavsson på 12 poäng och Linus Skoglund på 5 poäng.

Placeringsmatcher kvar

Matchen mellan Södertälje och Hammarby var också årets minnesmatch för att hedra den tidigare ledaren Krister Eriksson från Södertälje. Krister var en fantastisk eldsjäl i svensk rugby som för ett par år sedan gick bort alldeles för tidigt. Tredje halvlek har sällan varit så betydelsefull som just ikväll där mat och umgänge efter matchen visar att hårda motståndare på plan också kan umgås som vänner.

Efter tredje halvlek vänds nu fokus mot kommande placeringsmatcher. Dessa blir mot Kalmar Södra och Erikslund, de två lag som Hammarby mött i serien under året. Matcherna är schemalagda till 9 respektive 30 september. Vi återkommer med info om speltider med mera.

Spelarna tackar av varandra

Dags för tredje halvlek som avslut på Kristers Match mellan Södertälje och Hammarby på Brunnsängs IP den 1 september i Södertälje ( Foto: Per Eliasson / Per Eliasson Foto )