I förra veckan gick Hammarby Rugby på gräs och sommarsäsongen är nu äntligen här. Visserligen är det konstgräs som gäller i Stockholmsområdet under hela april, men nu när träningarna startat på hemmaplanen Skarpnäcks Sportfält igen så känns ändå sommaren lite närmare.

 

Nya träningsdagar och snart dags för match

2019 har vi nya träningsdagar eftersom rugbyföreningarna som tränar på Skarpnäck har ett samarbete som säger att vi turas om med veckodagarna från år till år.

Våra herrar tränar måndagar och onsdagar (se lagsidan för mer info) och kommer redan den 21 april spela årets första matcher. Då är det dags för första kvalomgången i 7-manna. Ytterligare information om herrarnas spelschema kommer inom kort.

När damerna startar sina träningar kommer vi varje vecka erbjuda separata nybörjarträningar, ett ypperligt tillfälle för dig som inte tidigare spelat och som nu vill lära dig i lugna former.

 

Ungdomarna spelar med egna lag

Hammarby Ungdom på en av årets första träningar utomhus.

Våra ungdomar kommer i år att träna på onsdagar och matchfria lördagar. För exakta träningstider, se lagsidan. För ungdomarna så startar matcherna i maj månad när rugbyfestivalerna drar igång. Hammarby kommer spela med egna lag i år, och för de spelare som är i en ålder där det inte finns ett lag samarbetar vi med andra föreningar.

 

Damerna startar i maj

Det är också klart att damerna kommer att ha sin allra första officiella träning den 6 maj. Under våren tränar damerna en dag i veckan, måndagar, parallellt med herrarna. Till damlaget söker vi nu dig som har tränat en eller flera andra sporter och som är sugen på nya utmaningar i ett lag som vill träna med fokus på prestation.

 

Oldboys siktar på fler träffar

Efter en lyckad träff i februari siktar oldboys-gänget på att göra fler saker tillsammans under året. Kanske blir det en å annan träff när Hammarby spelar hemma, idéerna för kommande aktiviteter var många.