Hammarby IF Rugbyförening är tillbaka i Allsvenskan, den högsta serien i svensk herrugby. “Att vara tillbaka i Allsvenskan känns roligt och vi ser fram emot att kunna ge flera av lagen jämna matcher under året” säger Johan Gustavsson, lagkapten.

Herrarna spelar säsongens första hemmamatch den 18 maj, ett Stockholmsderby mot fjolårsvinnarna Stockholm Exiles UFC. Redan den 22 april drar dock kvalet till SM i 7-manna (grenen där det är sju spelare på plan) igång. Där siktar Hammarby på en topplacering 2019.

Södertälje var en hård motståndare under 2018 och kommer även de spela i Allsvenskan under 2019. Bilden är från ”Kristers Match” mellan Södertälje och Hammarby på Brunnsängs IP den 1 september i Södertälje ( Foto: Per Eliasson / Per Eliasson Foto )

 

Fick uppflyttning med lite tur

Föreningen som har funnits i snart 20 år har spelat i den högsta serien de flesta av säsongerna och har som bäst ett silver från 2010. Inför 2018 valde styrelsen att låta laget kliva ner en serie då laget var inne i en generationsväxling. Efter en bra säsong förlorades seriefinalen och möjligheten att avancera försvann.

När NRK Trojan från Norrköping sedan valde att kliva av Allsvenskan erbjöds Hammarby att platsen, vilket föreningen tackade ja till. “Inför 2019 vill vi som förening ta flera steg framåt och att spela i den högsta serien med herrlaget är en av de saker som vi gärna vill” säger Kanogo Njuru, föreningens ordförande och fortsätter “dessutom blir våra ungdomar allt fler och om ett par veckor börjar vårt nystartade damlag att träna. Det är helt enkelt mycket på gång i Hammarby Rugby och vi vill att alla ska känna sig välkomna.”

 

Stöttning på hemmaplan

I och med återkomsten till Allsvenskan hoppas vi så klart på bra stöttning på hemmaplan på Skarpnäcks Sportfält. I anslutning till matcherna kommer det finnas servering.  Här kan du se hela säsongens spelschema.

190415_Pressmeddelande_ Hammarby IF Rugbyförening spelar åter i Allsvenskan 2019