Annandag påsk var det dags för årets första matcher för herrarnas A-lag, kvalomgång 1 i 7-manna gick av stapeln i Norrköping. Efter fjolårets lyckade säsong i SM (en andraplats blev det till sist) så är målet att även i år ta en framskjuten placering. Säsongspremiären gick så där, men det finns stor potential till förbättring och chansen att gå vidare till semifinalspel är god.

Spelarna står uppställda brevid varandra

Spelarna från måndagens kval i 7-manna.

Det slutliga spelschemat för 7´s, eller 7-manna som spelet med sju spelare på plan heter i Sverige, kom i mars. Att omgång 1 spelades under påskhelgen gjorde att det för oss blev en tunnare trupp än önskat som ställde upp. Detsamma gällde fler lag, och Linköping som spelar i samma grupp som Hammarby kom aldrig till start. Därför blev de två motståndandarna Stockholm Exiles RFC och NRK Trojan från Norrköping.

 

Matchovanan syntes i tacklingarna

Hammarby spelare årets första matcher vilket märktes tydligt i tacklingarna. I den första matchen mot Trojan blev resultatet därför en förlust med 17-21.  Om tacklingarna sitter i nästa omgång finns det goda förutsättningar att plocka poängi den matchen. Mot Exiles blev förlusten 17-5, Hammarby både spelade och tacklade bättre men har en bit kvar till sin förväntade nivå. I Hammarby var det landslagsspelaren Sebastian Pihlainen som gjorde flest poäng, även Ehsan Fadakar och Filippos Tshichlis bidrog på poängsaldot. Andra spelare att uppmärksamma är Edward ”Eddie” Moulder som hade en jämn nivå i båda matcherna och blev lagets ”man of the match”, och Leo Bergman, ett av förenings nytillskott till den här säsongen som också visade framfötterna.

 

Ny chans 27 april

Redan nu på lördag 27 april är det dags för andra omgången i kvalet, då i Linköping. Motståndet är detsamma som i omgång 1. Efter de två kvalomgångarna räknas poängen samman och de bästa från respektive kval (nord, mitt och syd) går vidare. Det gör att fortfarande finns goda chanser för Hammarby att ta sig vidare till semifinalspelet som sker i slutet maj.

I kvalgrupp Norr är det fjolårsvinnarna Södertälje i topp med tre vinster och i Syd är det Wexiö som har samlat på sig enbart vinster efter första omgångens spel.