Precis som förväntat gick den andra kvalomgången betydligt bättre för Hammarbys lag i 7-manna. Lördagen tillbringades i Linköping där samtliga lag i grupp Mitt kom till start, Hammarby landade till sist på andra plats i kvalomgången är och nöjda med resultatet.

12 personer står uppställda tillsammans i grönvita kläder.

Laget som deltog vid helgens andra kvalomgång.

Laguppställningen såg delvis annorlunda ut denna helg och flera av spelarna visade att säsongen är igång nu med bra prestationer. I den första matchen mot Norrköping Trojan blev det jämnt, men också en stabil vinst med 12-0. Med tanke på att det förra helgen blev förlust mot samma motstånd satte detta ribban i kommande matcher.

 

Jämnt mot grupp-segraren

I den andra matchen stod Stockholm Exiles för motståndet. Här blev det slarvigt och osynkat i försvaret i första halvlek, vilket gav en ledning på 19-0 till motståndaren. Att Hammarby jobbade upp sig och att resultatet blev 19-17 räckte inte riktigt. Matchen visade dock att vi med bra spel har förutsättningarna för att vara i topp i slutspelet i juni. I dagens sista match mot Linköping blev det klara 50-0 till Hammarby.

 

Bra nytillskott på planen

En av helgens främsta spelare var Connor Coney, en irländsk spelare boende i Stockholm som började träna och spela med laget för ett par veckor sedan. Leo Bergman som visade sina styrkor förra helgen gjorde även denna dag bra ifrån sig, mot Linköping sprang han in fyra försök.

Nu blir det ungefär en månad med fokus på spel i Allsvenskan och 15-manna innan det är dags för semifinalspel i 7s-kvalet. Se här för att se helgens alla resultat. I de andra grupperna var det annars åter Södertälje och Wexiö som var starkaste lagen.

 

Resultat från gruppens matcher

Exiles v Linköping 27 – 0

Trojan v Hammarby 0-12

Hammarby v Exiles 17-19

Trojan v Linköping 52-0

Linköping v Hammarby 0-50

Exiles v Trojan 28-10