Så kom då premiären i Allsvenskan, herrarna spelade igår 5 maj mot Södertälje och tog med sig en bortavinst hem. Lagkapten Johan Gustavsson beskriver matchen som en typisk förstamatch på säsongen. -Slarvigt spel, osynkat och utan flyt. Försvaret fungerade hyfsat, men jag vet att vi kan mycket mer, säger Johan.

Trots det slarviga spelet gjorde laget bra ifrån sig och allt eftersom blev spelet bättre och bättre. Första halvlek slutade poänglös,  men i andra började passningarna gå fram lite bättre och till slut blev det 19-7 till Hammarbys fördel. Det innebär att vi gick segrande från matchen mot laget som under förra säsongen slog oss ett antal gånger. Hammarbys försök gjordes av Pontus Westlund Spaak, Johan Gustavsson och Florian Kück. Johan Gustavsson satte dessutom två av målsparkarna mellan ribborna.

– Hammarby har fått flera nya spelare inför den här säsongen och det var kul att nu se oss spela tillsammans som ett lag för första gången i år. Nu kan vi hem och slipa på samspelet och jag är säker på att vi redan i nästa match kommer vara mer samspelta, säger tränaren Kieran Babb. Kieran var förra säsongen assisterande tränare och nu har huvudansvaret som tränare.

Bilden är från en av förra årets matcher mellan Södertälje och Hammarby. Foto: Per Eliasson / Per Eliasson Foto)

Rörigt inför match

Annars var förberedelserna inför matchen inte de bästa. På grund av strul med matchplanen blev matchen tidigarelagd bara några dagar innan helgen. Sen visade det sig att det också saknades domare, men även det löste sig. Premiärnerver kan helt klart visa sig på olika sätt, och när det kom till att hålla ihop spelet var Hammarby helt enkelt lite bättre den här gången.

 

Fjolårets topplag vann övriga matcher

I helgen övriga matcher blev det finalisterna från förra året som gick segrande ur striderna. Stockholm Exiles tog sig an Göteborg på hemmaplan och vann med 52-5. Pingvin gästade Enköping som fick se sig besegrade med 0-42 på hemmaplan. Nästa helg är det landskamp för herrlandslaget så då är det matchledigt i Allvenskan. Helgen därefter spelar Hammarby hemma i derby mot Exiles, missa inte det! Då är också de landslagsspelare som spelade landskamp denna helg tillbaka i sina klubblag, kanske kan de förändra matchbilderna?