Förhoppningarna var höga inför helgens derbymatch mot fjolårets SM-vinnare Stockholm Exiles. Tyvärr blev det pannkaka, och en storförlust med hela 7-85. Pinsamt dåligt! var kommentaren från de flesta spelarna efter matchen.

Matchen startade med att Exiles fick in ett försök nästan omgående, men i anfallet efter visade Hammarby att man kan försvara och höll emot. Det dröjde en hel kvart innan nästa försök sattes av motståndarna och då fanns det fortfarande en tro på att matchen skulle bli hyfsat jämn. Dessvärre orkade försvaret inte hålla emot de tunga anfallen och mönstret var tydligt. Försvaret stod emot i de första attackerna, men på tredje eller fjärde attacken smet någon förbi med bollen. När det var dags för halvtidsvila var resultatet redan uppe i 0-33 och efter det var det svårt att samla ihop laget till en stark andra halvlek.

 

Saknade några spelare

Redan innan matchen saknades ett par av de mer erfarna spelarna bland annat på grund av landskamp (som Sverige dessvärre också förlorade), skador och sjukdom. Laget åkte också på ytterligare ett par tunga smällar som ger ytterligare avbräck framöver. Exiles toppar nu serien med två vinster. I matchen mellan Pingvin och Södertälje ska Södertälje ha lämnat wo, vilket just nu innebär en viss osäkerhet kring seriens utveckling. Det innebär också att Pingvin har fått en veckas vila inför matchen mot Hammarby nästa vecka, vilket kan ses som en stor fördel för dem. Samtidigt är laget taggade att visa att de kan spela bättre än så här, så en bra match väntas.

 

Tillsammans för Stockholmsrugbyn
Många människor sittandes på gräs och läktare tittar på en rugbymatch.

Barnfamiljer, hundar, hammarbyare och politiker, rugbyfans – alla såg på rugby

På initiativ av Stockholms Rugbyförbund ingick matchen i eventet ”Tillsammans för Stockholmsrugbyn” som hölls under dagen. Eventet hade syftet att visa politikerna i Stockholms Idrottsförvaltning och Fastighetsförvaltning vilka behov som stockholmsrugbyn har. Detta då de den 21 maj ska fatta genomförandebeslut gällande nya rugbyplaner på Gubbängsfältet. Flera politiker kom förbi och tittade på rugby och fick lära sig mer om vad som behövs. När en spelare tacklades bara centimeter ifrån betongblocket i marken var det också lätt att förklara behovet av säkerhet. Mer än 100 personer fanns i publiken och gav sitt stöd, otroligt värdefullt. Tack till er som kom!

 

Rugbybönorna skötte grillen
Tre personer står uppställda intill en grill.

Emma, Helen och Viktoria från damlaget ansvarade för grillen.

Eftersom Hammarby var hemmalag var det också vi som stod för serveringen. Damlaget som har varit igång i ett par veckor med träningar tog redan inför helgen kommandot över grillen och skötte den med bravur. Tillsammans med ungdomslagen som var springpojkar och boll-kallar blev det ett bevis på att Hammarby som förening växer.