Ett av styrelsens mål för 2019 är att föreningen ska växa genom fler barn- och ungdomsspelare och genom vårt damlag. För några veckor spred vi via Facebook att vi tangerat tidigare toppnotering från 2016 och var 92 medlemmar. Därefter har ytterligare några medlemsavgifter trillat in, och i skrivande stund är vi 98 stycken. Med bara två dagar kvar till midsommarafton ser det alltså ut som att vi faktiskt kan bli 100 medlemmar innan dess. Frågan är vem nummer 100 blir?

Kanske undrar du varför är det viktigt att ha många medlemmar ? Kanogo Njuru, ordförande säger: – För oss handlar det först och främst om att vi vill ge fler möjligheten att spela rugby genom att vara medlemmar hos oss. Men genom att vara en större förening får vi också en större möjlighet att påverka i olika idrottsliga sammanhang och vi blir mer intressanta som samarbetspartner i olika lägen. Vi tror alltså att ju fler vi fler ju bättre förutsättningar blir det också för våra medlemmar.

 

Framgångsrika prova på-aktiviteter

Under våren har vi genomfört nybörjarträningar för damer och herrar varje måndag vilket har varit framgångsrikt. Framför allt är det blivande spelare till vårt damlag som dykt upp. Just nu finns ett tjugotal som signerat upp för intresse att fortsätta träna. Viktoria, damansvarig i styrelsen säger: – Målet är att vi ska vara 30 innan säsongen är slut eftersom det krävs för att kunna spela seriespel i 15-mannarugby. Att spela seriespel nästa år redan nu ett av damlagens mål. Just nu behöver vi alltså minst 10 tjejer till, och det ska vi väl kunna fixa? Nybörjarträningarna körs för sista gången den 24 juni, på denna sidan sommaren, i augusti är de tillbaka igen.

Människor i olika åldrar står uppställda bredvid varandra

Hammarby Fotbolls herrar uppställda tillsammans med damer och ungdomar efter lördagens touchträning.

Hammarby Fotbolls herrar testade touch rugby

Lördagen den 15 juni körde våra dam- och ungdomslag en gemensam träning med touchrugby. Touchrugby innebär att man istället för tacklingar markerar med en klapp, lite lättare för nybörjare. Hammarby Fotbolls herrlag som tränade på planen intill bjöds spontant in och deltog med glädje i det för dem nya spelet. Vem som uppskattade deltagande mest, vi eller de är det ingen som avslöjat.  Men vem vet, kanske är det någon av dem som byter sport efter det?

Efter träningen grillades det och dagen var också sommaravslutning för ungdomslagen som nu är på sommarlov. Deras träningar startar upp igen den 5 augusti, då med nya ungdomsfestivaler och ungdoms-SM i kalendern. Ungdomarna, som nu är ett 20-tal, har fördubblats under året och senaste tillskottet fastnade så sent som i lördags för oss.

 

Herrarna siktar på SM

Herrlaget som dragit på sig en hel del skador under våren har haft lite matchledigt. I deras kalender står SM i Malmö 29-30 juni näst på tur. Lottningen är gjord och Hammarby spelar i samma grupp som Södertälje, Wexiö och Göteborg. Det innebär att samtliga semifinal-lag från förra året är i samma grupp och att slutspelet kommer ge ett annorlunda resultat än då. Fler uppdateringar kommer så klart när det närmar sig.