I helgen är det dags, Malmö Rugbyklubb och SM-veckan i Malmö står värdar för årets SM-slutspel i 7s, det vill säga spelformen med sju spelare på plan. Hammarby har en silvermedalj att försvara från förra året och har inför säsongen haft högt ställda mål om att ha en framskjuten placering även i år.

Människor står på rad med medaljer med en pokal i handen.

Årets lag har en del att leva upp till. På bilden förra årets silver-medaljörer.

Så, vad tror vi om helgen? Eftersom 7-manna spelar på en fullstor plan brukar det vara de snabbare spelarna som spelar denna spelformen. Ansvarig för laget är Stuart Bowker som berättar: ”Vi åker till Malmö med ganska många klungspelare, vilket inte är det normala. Dels har vi fortfarande en del skador från våren, och vi vill att dessa spelare ska bli hela inför andra halvan av Allsvenskan. Dessutom är några av våra mest erfarna 7s-spelare på bröllop då herrlagets lagkapten Johan gifter sig i helgen.” Lite dålig tajming av SM-planeringen att inte ta hänsyn till sådana händelser tycker vi i Hammarby.

 

Tuff grupp

Hammarby spelar i en grupp bestående av förra årets samtliga semifinallag. Vinnarna Södertälje samt Göteborg RF och Wexiö kommer troligen stå för ett tufft motstånd. I den andra gruppen spelar förutom värdarna Malmö också Stockholm Exiles, Enköping och Norrköping Trojan.

”Vi ser fram emot en solig helg i Malmö, och oavsett hur det går så kommer några av våra klungspelare ha fått några riktigt bra konditionsträningspass under helgen” säger Stuart.

Laget:

2. Dani

3. Teddy Bell

5. Christopher Sidgewick

6. David Barett

7. Isak Näslund

8. Stuart Bowker

9. Pontus Westerlind

11. Emil Marklund

12. Mattias Lindqvist

12. Will Sampson

22. Filip Tsichilis

Ledarteam: Stuart Baker och Jesper Liljestrand

 

Spelschema Hammarby lördag 29/6

10.00 Wexiö – Hammarby

12.40 Göteborg – Hammarby

15.20 Södertälje-Hammarby

Hela spelschemat för helgen SM-slutspel hittar du här.

De två bästa lagen går till A-slutspel och de två andra spelar B-slutspel. Båda slutspelen spelas under söndag 30 juni och A-slutspelet sänds på SVT/SVT Play. Du som vill se alla matcher kan se dem streamas här tack vare värdföreningen Malmö. Självklart håller vi också er uppdaterade med nyheter under helgen.