Människor klädda i grönvita kläder står uppställda på två rader

Helgens lag står uppställt.

Hammarby lyckades inte försvara sitt silver från förra året utan kom hem från Malmö och SM-slutspelet i 7s med en sjunde plats. Laget visade upp en stark försvarslinje och med undantag för ett par tillfällen hade man en jämn nivå turneringen igen. Värt att uppmärksamma lite extra är Christopher Sidgwick som spelade varje minut av samtliga matcher och dessutom satte avgörande tacklingar vid flera tillfällen.

En grönvit spelare tar sig förbi en blåklädd spelare på marken.

Emil Marklund sidesteppar Göteborg och lägger grunden till Hammarbys försök. (Foto Peter Lindblad)

En av spelarnas egna favoritsituationer finns i sista gruppspelsmatchen mot Södertälje. Där springer Chris igenom innan han tacklas och passar Jishu Chowdhury som gör sitt första försök i Hammarby-tröjan. Jishus support i den situationen är klockren, och visar hur samspelta laget var många gånger under helgen. Kika här för att se klippet. – Vi visste redan innan helgen att vår största svaghet låg i att vi inte hade särskilt många snabba spelare, vilket är nyckeln i 7s, säger Stuart Bowker, lagansvarig. Han fortsätter ”Många av försöken mot oss kom just när motståndarna efter flera attacker hittade en lucka och kunde springa igenom. Själva gjorde vi inte många försök med mer än några meters löpning. Istället spelade vi lite mer fysisk rugby vilket är typiskt för ett lag med många klungspelare som egentligen passar bättre för 15-manna.

 

Tajta matcher
Publik med flaggor och tröjor märkta Hammarby.

Grönvitt publikstöd på läktaren (Foto Peter Lindblad)

I flera matcher var det långa stunder jämt mellan oss och motståndarna. Samtidigt är det helheten som räknas och motståndarna nyttjade våra missar på ett bra sätt. Att Hammarby spelade i den starka gruppen kan ses genom att Weixiö tog silver och Göteborg brons, Stockholm Exiles slutade som svenska mästare i år.

 

Ett stort tack också till SkåneBajarna som gav fin support på läktaren.

 

Hammarbys resultat

Personer från två olika lag står uppställda efter varandra med ryggarna mot kameran

Hammarby och Trojan väntar på att springa in på plan.

Weixiö – Hammarby        26-5

Göteborg – Hammarby    12-5

Södertälje – Hammarby  26-15

Trojan – Hammarby          17-0

Hammarby – Malmö         17-12

Poänggörare i Hammarby: Emil Marklund 12p, Stuart Bowker 10p, David Barret 5p, Isak Näslund 5p, Jishu Chowdhury 5p, Pontus Westlund Spaak 5p

 

Samtliga matcher från dag 1 finns att se här.

Samtliga matcher från dag 2 finns att se här.

 

Siktet mot nästa match

Redan på lördag är det dags för match igen. Då är vi tillbaka i Allsvenskan och möter återigen Södertälje, den här gången på hemmaplan på Skarpnäck. När lagen möttes i maj vann Hammarby med 19-7 trots att ganska osynkat spel. Nu är frågan om vem som spelat upp sig bäst och tar hem nästa seger. Kom och stötta Hammarby kl 15.00 den 6 juni.