Hammarby tog idag emot Södertälje hemma på Skarnäcksfältet, första matchen i andra halvan av serien. Med resultatet 20-22 blev det tyvärr ytterligare en förlust, inte alls vad som behövs nu när serien drar ihop sig.

Även om matchen var spelmässigt jämn låg Hammarby hela tiden ett steg efter poängmässigt. Södertälje satte första försöket med efterföljande målspark efter 12 minuter. Även om Hammarbys Michael Brown satte ett försök 10 minuter senare så missades sparken och i halvtid stod det 8-19 till gästerna. Med 24 minuter kvar är Hammarby via en straffspark nästan ikapp med 19-15.  Därefter adderas ytterligare ett försök vardera för Södertälje och Hammarby med missade sparkar. I matchens sista möjlighet har Hammarby möjligheten att vinna genom att sätta en straffspark värd tre poäng, men Johan Gustavsson, lagkapten missar läget.

Människor står på två rader.

Dagens spelare står uppställda efter matchen.

Inte råd att missa

Johan säger: – Vi drar på oss många straffar idag och det ger Södertälje möjligheter som de tar vara på. Vi missar tacklingar och håller inte ihop spelet så är det inte förvånande att det slutar med förlust. Det har vi helt enkelt inte råd med om vi vill gå vidare till slutspel. Laget som dessutom fick två gula kort under matchen behöver hålla ihop sig och sitt fokus framöver.

Som tidigare nämnt är serien och kampen om de två sista semifinalplatserna jämn. I dagen omgång vann som väntat de båda topplagen Exiles och Pingvin, och den enda förändringen i serien är att Södertälje och Enköping bytt plats. Hammarby är alltså kvar på fjärde plats, men differensen är hårfin, eller vad sägs om följande:

3) Göteborg med 4 poäng och poängskillnad -132

4) Hammarby med 2 poäng och poängskillnad -120

5) Södertälje med 2 poäng och poängskillnad -126

6) Enköping med 2 poäng och poängskillnad -186

Dessa lag har varsin match släpande från en av våromgångarna, Hammarby ska ner till Göteborg den 3 augusti för att spela sin och några dagar senare tar Södertälje emot Enköping hemma.

 

Tre lag slåss om två platser

Eftersom Södertälje pga av WO mot Trelleborg har belagts med slutspelsförbud är det tre lag som slåss om de två återstående platserna i slutspelet. Det betyder att Hammarby behöver vinna minst en match till för att hålla den platsen, men serien är så pass jämn att mycket kan ske. Nästa lördag är det dags för ny match på Skarpnäck, Exiles står värdar. Säkert är att det i den matchen gäller att hålla ihop försvaret, varje insläppt poäng kan bli avgörande om bara en månad.