Äntligen är våra träningar igång igen. Även om kroppen mår bra av att träningsuppehåll och lite ledighet är vi många som längtat till augusti månad. Nu är vi i full gång igen med verksamhet för alla våra lag och hösten har flera spännande saker på gång.

En av de saker som vi går och väntar på är medlem 100. Kansliet har haft sommarstängt och kanske har medlem 100 redan inkommit utan att vi ännu vet om det. Annars räknar vi med att någon av våra nya spelare inom kort kommer att ta denna historiska plats.

 

Dubbla nybörjarträningar – damerna växer
Tre personer står och ser glada ut

Damernas ledarteam summerar första nybörjarträningen efter sommaruppehållet.

Nu när nybörjarträningarna drar igång igen har vi dubblat träningspassen. Det innebär att vi kör träningar både måndagar och onsdagar och första träningen efter semester var det 11 deltagare på plats. Detta trots att flera spelare meddelat att de fortfarande är på semester. Damlaget växer sakta men säkert och även på herrsidan har ett par nybörjare börjat att träna. I ledarteamet pågår planeringen inför damlagets första träningsmatch för fullt. Så snart vi vet mer om detta kommer så klart info att finnas här.

 

Ungdomarna med många match-helger

Ungdomarna kommer ha fullt  upp med matcher under hösten. Dels kommer vi spela i rugbyfestivalerna och dels kommer vi att åka till ungdoms-SM i Vänersborg i slutet av september. Sista matchhelgen innan sommarledigheten deltog vi med ett helt eget lag på en av festivalerna, och under hösten kommer vi både spela med egna lag och samarbeta med Norrköping Trojan och Attila.

 

Herrarna startade med ny förlust
En person klädd i blått och vitt tacklar ner en grönvit person.

Göteborg fick Hammarby på fall (Foto Peter Lindblad på 7s SM Juni 2019)

Herrlaget inledde augusti med att åka till Göteborg för att spela en från våren uppskjuten match. Laget hade tunt med spelare och kämpade tappert i matchen som slutade med förlust 39-14. Nio av Hammarbys poäng gjordes av de före detta Göteborgs-spelarna Ehsan Fadakar och Stuart Bowker, de sista fem av Jeff Ruttle.

Lagen möts igen den 24 augusti, vilket är Hammarbys enda hemmamatch under augusti månad. Totalt är det nu tre omgångar kvar i Allsvenskans grundspel och Göteborg har tack vare helgens vinst kopplat ett grepp om den tredje semifinalplatsen. Trelleborg och Stockholm Exiles är sedan tidigare seriens topplag, men vem som tar den sista semifinalplatsen är ännu inte helt klart. Hammarby har en högst avgörande match mot Enköping den 17 augusti, hur avgörande denna match blir beror på en match som spelas tisdag 6 augusti. Då möts nämligen Södertälje och Enköping, också de i en släpande match från i våras. Eftersom Södertälje inte får spela slutspel efter en wo-match kan vi grönvita hålla tummarna för att de slår Enköping, det skulle gynna oss i tabellen.