Herrarna tog i lördags emot Göteborg hemma i årets sista match. Inför matchen lyckades laget mönstra ovanligt många spelare och kanske bidrog det till vinst i matchen. Hammarby tog nämligen hem matchen med komfortabla 40-12, efter 12-12 i halvtid.

Lagkapten Johan Gustavsson säger: –Vi gjorde absolut ingen toppenmatch utan hade en hel del slarv. Men i andra i halvlek blev de allt tröttare och vi kunde ta oss igenom mer och mer. Hammarbys 28 poäng i andra halvlek kom under 12 minuter och att Göteborg hade få spelare på bänken bidrog säkerligen till Hammarbys vinst.

En person klädd i grönt och vitt tar sig förbi personer i vitt och blått

Emil Marklund försöker ta sig igenom Göteborgs försvar (foto från 7s 29-30/6, Foto Peter Lindblad)

Johan fortsätter: –Det var i alla fall skönt att få en vinst i sista matchen. En bidragande orsak till att det gått så där i år att vi har haft svårt att få ihop fullt lag med avbytare till våra matcher. En del skador i början av säsongen bidrog till det, men också andra faktorer. Ett mål inför nästa år kommer därför vara att bredda truppen ytterligare. Hammarby vill också passa på att tacka våra sponsorer som gjort säsongen möjligt. P&M Romator, SMC Rivningsverktyg, JvV Trädgårdsservice och Scala 4 har alla bidragit ekonomiskt och gjort det möjligt för vårt herrlag och våra ungdomar att åka på matcher.

Färdigspelat för i år

I och med vinsten säkrade Hammarby femteplatsen i Allsvenskan. Det innebär att säsongen är slut för år. Herrlaget kommer fortsätta träna en gång i veckan för att hålla ihop laget och formen. Dessutom har vi börjat blicka framåt mot 2020. Pontus Westlund, en av spelarna i herrlaget säger: -Sedan i maj har Hammarbys damer gått från 0 till 20 spelare. Herrarna vill och behöver också bli fler och nu gör vi en satsning på det. Börja man träna nu finns det gott om tid att lära sig grunderna i rugby och på ett säkert sätt bygga rugbyfysik.

Hammarbys nybörjarträningar är på måndagar och onsdagar, samling 18.15. Alla över 16 år som vill prova eller börja spela rugby igen är välkomna på dessa träningar. Johan Gustavsson avslutar: -På onsdagarna kommer herrarna träna direkt efter nybörjarträningen och då kan nybörjarna stanna kvar och träna lite till om de orkar och vill.