I lördags, den 9/11, genomförde vi årets årsmiddag på Restaurant Pelikan. Middagen samlade så väl dam- som herrspelare, tränare, styrelse och andra förtroendevalda samt några av våra sponsorer. 

Män och kvinnor sitter vid ett bord och ser glada ut

Långbord under middagen

Middagen följde som alltid ett antal traditioner, men samtidigt var årets middag den första där föreningen stoltserar med både dam- och herrlag. Tal, avtackningar och utdelningar av olika priser skedde och i år valde vi att göra detta för respektive lag. Våra barn- och ungdomsspelare hade sin säsongsavslutning för någon vecka sedan genom att äta hamburgare och hänga tillsammans.

Gamla traditioner med herrarna

Herrarna delade ut årets Hammarbyare och årets herrspelare. Med motiveringen att han jobbat aktivt med föreningens sociala aktiviteter och ansträngt sig för att föreningens alla sektioner ska känna sig inkluderade i föreningen gick årets Hammarbyare till Teddy Bell. Till årets herrspelare valdes Conor Cooney, som har fått priset vid ett tidigare tillfälle.

Fem män står framför kameran och ser glada ut

Årets Hammarbyare Teddy Bell i mitten längst fram tillsammans med lagkompisar från herrlaget.

Nya dampriser

Damerna delade också ut två priser, ett till Mirjam Sundin Oldeby och ett till Signe Cedergren. Signe valde till årets rookie då hon under 2019 testat rugby för första gången och visat en stor potential i att lära sig och utvecklas i sitt spel. Mirjam Sundin Oldeby är en mer erfaren spelare som engagerat sig hårt i att både stödja nya spelare i deras rugbyutveckling och i att skapa en bra trivsel och gemenskap. Därför fick hon priset som årets damspelare.

 

Finklädda kvinor står tillsammans

Några av Hammarbys damer i festklädsel.

Damlaget passade också på att tacka tre av föreningens ledare som under året betytt extra mycket för deras start i föreningen. Johnny Engström, tränare för damlaget, tackades för sitt respektfulla och positiva ledarskap och Edona Alija, lagkapten för damerna tackades för sin passion och sitt inkluderande sätt i att leda resten av laget. Till sist, men utifrån vår hammarbyanda definitivt inte minst, tackades Jesper Liljestrand, ungdomstränare och lagadministratör för ungdoms- och herrlaget, för det stöd och engagemang han visat när han välkomnat damlaget till föreningen.

 

Styrelsen passar här på att tacka alla som engagerat sig under året och gjort 2019 till ett av de mest framgångsrika i föreningens historia. Just idag också ett tack till Pilutaq Larsen Ström som ordnat allt det praktiska med årsmiddagen.

 

Summering av årets utmärkelser

Årets Hammarbyare: Teddy Bell

Årets herrspelare: Conor Cooney

Årets damspelare: Mirjam Sundin Odelby

Årets rookey: Signe Cedergren