Jeff Ruttle, tidigare klunghalv i Hammarby Rugby, har tackat ja till att bli ny tränare för laget säsong 2020. När Jeff tidigare i höstas bestämde sig för att sluta spela ville han fortsätta att engagera sig i föreningen på något sätt. Med hans erfarenhet blir han förhoppningsvis en perfekt pusselbit när det gäller att förstärka Hammarbys plats i den högsta serien för herrar, säger lagkapten Johan Gustavsson.

Jeff som ursprungligen är från Irland kom till Hammarby inför 2019 och tog genast en plats i startelvan. Som spelare har han representerat flera klubbar i Irland, Belgien och Holland. Som ny i tränarrollen blir ett första steg nu att fylla på med tränar- och ledarutbildningar av olika slag. Johan fortsätter: En av de största styrkorna är att Jeff har spelat med oss och därför kan laget och våra behov. Ordförande Kanogi Njuri säger: För oss är det viktigt att ha en tränare som kan möta oss där vi befinner oss och som vill bidra till vår fortsatta utveckling som förening. Där tror vi att Jeff är helt rätt person.

 

Matchschema klart för säsongen

Samtidigt som vi kom överens med Jeff fick vi också ett förslag till spelschema för nästa säsong. Allsvenska 2020 består förutom av Hammarby också av Stockholm Exiles, Trelleborg Pingvin, Enköping, Göteborg RF och nykomlingarna Norrköping Trojan. Jeff säger: Förra året visade vi att vi kan spela jämt med flera av lagen i Allsvenskan om vi har fullt lag och håller oss skadefria. Därför är ett viktigt mål inför säsongen att lyckas med just det. Jag vill bidra till att det ska vara kul att spela rugby i Hammarby, både på och vid sidan av planen. Laget spelar sin första 15-manna-match hemma den 2 maj mot Pingvin från Trelleborg. Hela det preliminära spelschemat hittar du här

 

Träningarna drar igång i januari

Sedan november har vi haft öppen crossfit-träning en dag i veckan, och i januari drar träningarna igång. Under januari till mars kommer både damer och herrar att träna måndagar och onsdagar på Kärrtorp. Herrarnas A-lag kommer till viss del att samträna med de andra seniorlagen, herrarnas respektive damernas utvecklingslag.

Kerian Babb som tränade A-laget under 2019 kommer pga studier ha mindre tid för föreningen under kommande år. Förhoppningen är att han har en viss möjlighet att  träna utvecklingslaget och sedan kommer tillbaka i större omfattning.