Nu är en av årets nyheter äntligen på plats, den 20 januari startar herrsektionen ett utvecklingslag. Med två herrlag vill föreningen kunna ge bättre möjligheter till fler att träna och spela rugby på en nivå som passar för dem. -Att ha ett utvecklingslag är en förutsättning för att nya spelare ska kunna lära sig rugby på bästa sätt, säger Johan Gustavsson, herransvarig i styrelsen. I tränarteamet presenterar vi två nya tränare med en gedigen erfarenhet bakom sig, Theo Njuru och Joshua Donegan.

 

Nytt och nygammalt i ledarteamet

Theo är en av föreningens mer meriterade spelare och la skorna på hyllan efter säsongen 2018. Han spelade cirka tio år i föreningens A-lag och gjorde ett antal landskamper i så väl junior- som seniorlandslaget. Han har spelat både 7´s och 15´s och blir med sin erfarenhet av svensk rugby en förebild inom föreningen.

Herrspelare i Hammarby står på rad.

Lagfoto Hammarby IF Rugbyförening från 2015 – Theo Njuru står näst längst till höger.

Lagets andra tränare är ett nytillskott till Hammarby Rugby. Joshua Donegan har växt upp både i Sverige och på Irland där han spelade klunghalv i sin lokala klubb. Numera finns han på heltid i Stockholm och vill engagera sig i rugbyn på en ny nivå. Hans mål är att som tränare kunna bidra till att varje spelare får utvecklas utifrån sin förutsättningar och att kunna bidra till att både Hammarby och svensk rugby som helhet utvecklas.

Theo är en erfaren och duktig spelare som nu vill engagera sig i föreningen igen vilket är kul, säger Johan och fortsätter: Att vi samtidigt får in Joshua med nya idéer och ny energi gör att kombinationen av tränare känns jättebra.

 

Utvecklingslag tränar samtidigt som övriga seniorlag

Under försäsongen kommer herrarnas utvecklingslag träna samtidigt som A-laget och damernas utvecklingslag: Måndagar 18.00-19.30 och onsdagar 18.00-19.00 på Kärrtorps IP. Till träningarna är alla som är 17 år eller äldre välkomna och lagen delar upp sig utifrån erfarenhet och kunskap. Det betyder att nybörjare och oldboys kan träna tillsammans och utmanas av en och annan A-lagsspelare. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på herr@hammarbyrugby.se Senaste nytt om träning hittar du alltid i kalendern.