För någon vecka sen kom äntligen damernas spelschema för våren, nu kan vi planera in en massa rugby. I damernas serie för 15´s spelar totalt åtta lag, som är delade geografiskt i en nordlig och en sydlig grupp.

För oss i Hammarby innebär det att vi får fjolårets SM-vinnare Stockholm Exiles och starka Enköping i samma grupp. I gruppen ingår också uppstickaren Uppsala. Vi spelar öppningsmatchen mot Exiles på Skarpnäck den 15 augusti. Därefter följer två riktiga bortamatcher mot Enköping respektive Uppsala innan vi avslutar serien med tre hemmamatcher. Hela spelschemat kan ses här, och vill du ha koll på vad som händer i hela föreningen så tittar du i kalendern.

Startar med 7´s

Damerna gör officiell matchdebut redan den 2 maj då de spelar sin första tävlingsmatch i 7´s-kvalet. Matchen mot Enköping startar kl 10, någonstans i Mälardalen. Spelplatserna för de olika omgångarna är inte officiellt än. Damernas 7´s-spel är indelat i totalt fyra kvalomgångar där grupperna förändras från omgång till omgång. Det gör att det blir många olika motståndare, vilket kan vara en fördel för Hammarby. Ambitionen med deltagande i 7´s är dock främst att våra nya spelare ska få träna på att spela tävlingsmatcher och utvecklas i riktigt matchspel. –Vi ser det som träning inför 15´s och är supertaggade på att snart få spela match, säger Viktoria Svangren, en av tränarna för damlaget.

Positivt läge i laget
Tjejer med grönvita kläder står uppställda bredvid varandra

Damlaget efter höstens första inofficiella träningsmatch.

Damlaget har passerat en tredjedel av träningarna fram till matchpremiären, så hur är läget i laget? Tränarteamet berättar att det fortfarande är mycket grunder och att träningarna fokuserar en hel del på olika matchsvekvenser och att sätta ihop speldelar. -Just nu tränar vi exempelvis på att bli starka i tempoväxlingar, säger Viktoria. –Det har också kommit en del nybörjare de senaste träningarna, och vi vill bli ännu fler så alla är välkomna ner till en träning.