I dagsläget fortsätter våra seniorer med frivilliga träningar där P16 och uppåt är välkomna att delta. Våra träningar för barn- och ungdom är inställda fram till påsk och beslut om träning därefter fattas när det närmar sig. Styrelsen har kontinuerligt haft avstämningar om situationen och vill fatta de bästa besluten vi kan i den situation som är med covid-19. I de besluten försöker vi både att ta hänsyn till det bästa för samhället och det bästa för vår förening.

 

Uppdatering 200402:

Svenska Rugbyförbundet meddelade igår att allt matchspel, tävlings- och träningsmatcher samt turneringar ställs in även under maj månad. Nytt matchschema kommer att presenteras inom kort. Även Folkhälsomyndigheten och RF har under gårdagen skärt rekommendationerna, bland annat med formuleringen att vi bör undvika ej nödvändiga resor med kommunala färdmedel i Stockholm. Tills vidare väljer vi att fortfarande erbjuda möjligheten att träna för de seniorer som så önskar. Du som normalt reser kommunalt till träningarna bör dock överväga möjligheten att cykla, samåka i bil eller avstå träningen. 

 

Styrelsen utgår ifrån de rekommendationer svenska hälsomyndigheter, Riksidrottsförbundet (RF) Svenska rugbyförbundet (SRF) ger. Därtill anpassar vi våra beslut utifrån de lokala träningsförutsättningar vi som förening har.

För att snabbt kunna anpassa våra beslut har vi också inrättat en särskild grupp ledd av ordförande Kanogo Njuru som på någon timme kan ändra direktiv till tränarna och medlemmarna om det behövs utifrån vad ovanstående organisationer rekommenderar. Aktuell status kommuniceras via vår officiella facebook-sida samt i medlemsgruppen på Facebook.

 

Vad säger rekommendationerna?

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att utomhusträning
ska fortsätta som tidigare eftersom fysisk aktivitet är viktigt ur ett hälsoperspektiv.
Deras nuvarande rekommendationer kan du läsa i sin helhet här. RF har rekommenderat begränsningar gällande kontaktmoment vid träningstillfällen för alla idrotter där kroppskontakt ingår. Läs mer om RF:s gällande riktlinjer på deras hemsida.

Svenska Rugbyförbundet har ställt in alla tränings- och tävlingsmatcher tom maj månad (uppdaterat 200402, tidigare gällde beslutet endast april månad). Vidare rekommenderar man att all kontaktträning undviks och således att även träningsmatcher ställs in. Det är troligen att säsongen kommer att justeras en hel del och tävlingskommittén ska i slutet av Mars föreslå styrelsen alternativa upplägg. Mer information kommer således fortlöpande.


Hammarbys anpassning

Som nämnt fortsätter vi att erbjuda träningsmöjligheter utomhus, from v 14 på Skarpnäcks Sportfält, till våra medlemmar från P16 och uppåt. Följande gäller:

  • Träningen är frivillig för dem som kan och vill träna
  • Den som är sjuk eller har symtom på luftvägsinfektion ska vara hemma.
  • Närvarande tränar tillsammans med fokus på bollteknik och fys. Inga kontaktmoment.
  • När antalet närvarande är tillräckligt många delas gruppen upp i mindre träningsgrupper.
  • Exempelvis bollar rengörs efter träning.

All verksamhet inom Knatterugbyn och våra yngre barn- och ungdomslag är tills vidare inställd. Besked om träning efter påsk kommer att ges några dagar innan. Då kommer lagen att träna tisdagar, torsdagar och lördagar.

 

Vid frågor kring styrelsens beslut hänvisas till ordforande@hammarbyrugby.se

Sköt om er och hoppas vi kan hjälpas åt att ta oss genom denna tiden så väl som möjligt.

 

Kanogo Njuru

Ordförande i Hammarby Rugby