Ännu är det oklart om vi får spela några matcher alls i år, men det hindrar inte damlaget från att fortsätta sina matchförberedelser. Egentligen vill alla spela riktiga matcher nu, men senareläggningen av säsongsstarten har gett vårt nystartade damlag extra tid till förberedelser.

Personer med grönsvarta kläder sitter med ryggen mot kameran. De tittar på en tavla där en person står och ritar.

Tränare Edona går igenom en del av gameplanen.

Under senaste långhelgen passade laget på att njuta av solen genom att ha en heldag på Skarpnäcks Sportfält. Fokus var gameplan, det vill säga att så väl teoretiskt som praktiskt förbereda spelarna på hur man vill genomföra sitt spel. Rapporterna var att det var så väl lärorikt som varmt, ett å annat rödbränt ansikte dök nog upp dagen efter. Under resten av våren fortsätter nu träningarna med fokus på spelet och matchförberedelserna.

 

Nya spelscheman

Under den senaste veckan har förbundets tävlingskommitté presenterat nya preliminära spelscheman. Eftersom rugby innebär mycket fysisk kontakt är det svårt för oss att träna och spela matcher under rådande omständigheter. Dessutom behöver vi träna med kroppskontakt i flera veckor innan match. Förhoppningen är nu att vi får starta seriespelet i augusti.

De första helgerna planeras att vara 7´s spel och den 22 augusti planeras 15´s att starta. Både damerna och herrarna spelar därefter 15´s gruppspel september ut. Damerna kommer att spela dubbelmöten i norrserien, och därefter spelas det slutspel och placeringsmatcher mot lagen i södra serien. Det nya schemat innebär att vår första match i 15´s blir borta mot Enköping. I slutet av augusti ser ni oss i derby på Skarpnäck för första gången. Det preliminära matchschemat finns att läsa här

I herrarnas serie är det fler lag vilket gör att herrarna enbart kommer att spela enkelmöten. För Hammarby innebär två matcher hemma och tre borta, därefter slutspel under oktoberhelgerna. Boka in den 22 augusti och 9 september, det är då chansen finns att se oss hemma. Hela matchschemat ser du här, fortfarande preliminärt.