Idag kom den efterlängtande informationen om slutlig spelplan för damernas 7s med kval och slutspel. Utifrån rådande situation med covid-19, förkortad säsong och andra orsaker är det flera lag som dragit sig ur spelet. Hammarbys damer följer dock sin plan, och kommer därför att göra officiell matchdebut i Uppsala den 1 augusti.

Dessvärre kommer de två kvalen i Uppsala respektive Norrköping och slutspelet i Malmö att spelas utan publik som det ser ut nu. Orsaken är naturligtvis att det i dagsläget inte är tillåtet med samlingar på fler än 50 personer och bara att genomföra matcherna ställer stora krav på såväl arrangör som deltagande lag. Kan vi inte filma så ger vi i alla fall skriftliga rapporter via FB.

 

3 + 3 lag i norra spelgruppen

Hammarby tillhör den norra gruppen tillsammans med fem andra föreningar, fördelade i två grupper. Hammarbys första match blir också den första seriespelsmatchen i år i svensk rugby, kl 9.00 är det avspark mot rutinerade Enköping. Därefter möter Hammarby Skarpnäckstränande Berserkers innan dagen avslutas med slutspel så att en total vinnare av kvalomgång 1 kan koras. I den andra gruppen spelar Uppsala, Norrköping och Södertälje.

Söderut spelar Lugi, Malmö, Göteborg och Karlstad i den södra gruppen. Kvalet genomförs i två omgångar, den 1 och 8 augusti för att avslutas med ett slutspel den 15-16 augusti mellan de åtta bästa lagen.

 

Tjejer står i en cirkel, klädda i träningskläder.

Damerna tar emot instruktioner inför en övning

Efterlängtad premiär

Damlaget som redan förra hösten började längta efter att få spela match ser fram emot att äntligen få spela. I och med att spelet startar så tidigt i augusti tränar laget som vanligt hela sommaren. Efter att ha tränat tillsammans i mer än ett år är man så klart grymt sugna på att äntligen spela en riktig match och se hur man står sig jämfört med andra.

Parallellt med jämförelserna till sjumannaspelet fortsätter också förberedelserna inför säsongsstart av 15´s. Här planeras den första matchen att gå av stapeln den 22 augusti, men slutligt schema är inte bekräftat än.