Herrlaget laddar inför kommande veckas säsongsstart. 2020 har för alla blivit ett år vi inte kunnat fantisera om, och rugbysäsongen har som det mesta andra blivit påverkad. Men nu, när vi går in i augusti månad, är det äntligen dags för matchspel. Schemat består av tre veckor med 7´s och därefter ett komprimerat seriespel med 15´s. I dagsläget planeras dock samtligt spel att ske utan publik, men vi hoppas på att olika sätt kunna bjuda på rugby ändå.

När Folkhälsomyndigheten i juni ändrade riktlinjerna för idrottsutövning innebar det också att rugbyn äntligen kunde börja förbereda sig för seriespel. Samtliga föreningar har tagit ställning till om man vill spela, och i Hammarby svarade både herr- och damlag ja på denna fråga. Under sommaren har därför träningarna fortgått som vanligt.

Tre personer försöker att fånga en fjärde person

Enköping är ett av de lag som vi kommer att spela mot många gånger, både i 7´s och 15´s, finns de med som motståndare.

7´s först  ut

Först ut är en komprimerad säsong av 7´s spel. Första och andra helgen i augusti består av kval och helgen den 15-16 augusti är det slutspel. För herrarnas del äger båda kvalomgångarna rum i Enköping och slutspelet i Norrköping. I Enköping är spelet uppdelat i två grupper och första helgen möter vi Attila RG och därefter Enköping RK. Därefter vankas slutspel för att kora omgångens segrare. Den andra kvalomgången spelar vi mot Attila, Enköping och Uppsala.

 

22 augusti säsongsstart 15´s

Den 22 augusti är det så dags för första matchen i 15´s. Den spelas mot Norrköping Trojan som förra året spelade i division 1. Övriga lag som spelar är Stockholm Exiles och Enköping. Gruppspelet innebär därför att alla möter alla både hemma och borta innan semifinalerna startar den 10 oktober. Utifrån spelschemat vet vi alltså redan nu att det kommer spelas rugby tom den 24 oktober i år.

Den observante läsaren ser att det saknas klubbar som Trelleborg Pingvin och Göteborg. Båda dessa har valt att avstå spel i 15´s under året. Redan nu har förbundet meddelat att det inte kommer att ske kvalspel mellan divisionerna i år.

Hela spelschemat hittar du här. Vår förhoppning är att restriktionerna ska minskas så att vi i september kan bjuda på en heldag på Skarpnäck med både damerna och herrarna spelandes hemma. Oavsett så kommer vi rapportera både via webb och facebook.