Imorgon lördag är det äntligen dags för årets premiär. Damerna gör matchdebut i Uppsala och herrarna gör säsongspremiär i Enköping. Båda premiärerna är kvalomgång 1 till SM-slutspelet i 7s, den rugbyform som också är en del av OS.

Starten är efterlängtad och genomförs med ett stort antal extra regler med hänsyn till covid-19. Därför genomförs båda speldagarna utan publik. Du kan dock följa matcherna hemifrån, Uppsala RUFC sänder damernas matcher via youtube. Även Enköping kommer att sända och har lovat att sprida länken via webb och hemsida strax innan matchstart.

De två trupperna som representerar Hammarby Rugby i helgen

Fullt lag för damerna

Damerna har blivit fler och fler under de senaste träningarna och har mer än fullt lag till första matcherna. Kanske är det möjligheten att spela den historiska matchen, första dammatchen någonsin i Hammarby Rugbys historia som lockar? Eftersom reglerna säger att man endast får vara 15 spelare i truppen står några av de mer erfarna spelarna över så att våra nya spelare för möjligheten att spela och utvecklas.

Damernas kval är indelat i en norr- och sydgrupp och i den norra gruppen ingår sex lag fördelade på två grupper. Damerna spelar sin allra första match någonsin kl 10 mot erfarna Enköping. Klockan 12.30 är det dags för nästa match mot Berserkers, även de hemmahörande på Skarpnäck. På eftermiddagen är det dags för placeringsmatcher för att fördela poängen efter den första kvalomgången.

 

Flera nya spelare i herrlaget

Även herrlaget har fått flera tillskott under sommaren och har därför en relativt ny trupp som ska spela tillsammans. De nya spelarna är dock erfarna spelare i sig, och laget ser med spänning fram emot att se var man står i relation till motståndarna. Kvalomgång 1 spelas i en norr- och en sydgrupp. I den norra gruppen ingår 7 lag, fördelade på två grupper.

Herrarna spelar sin första match mot stockholmslaget Attila kl 10.50. Därefter spelar de mot Enköping kl 12.00. På eftermiddagen är det placeringsmatcher för att kora den slutliga resultatlistan och dela ut poängen från första kvalet.

 

Båda kvalomgångarna fortsätter nästa helg för att sedan spela SM-slutspel  helgen 15-16 augusti.