Efter de två kval-omgångarna har herrarna på ett stabilt sätt nu tagit sig till SM-slutspel i 7´s, spelformen med sju spelare på plan. Motståndet såväl som resultatet var ganska lika i de två omgångarna och laget har spelat runt ett stort antal spelare.

I kvalomgång 1 spelade Hammarby gruppspel mot Attila och Enköping. Efter en säker seger mot Attila blev det en desto större förlust mot Enköping. Som grupptvåa ställdes vi därefter mot Exiles, spelade en bra första halvlek men tappade därefter matchen helt. I match om tredjeplats stod det unga Erikslund för motståndet och Hammarby kunde komfortabelt ta hem segern. Hammarby hade fyra nya spelade med sig som anslutit till föreningen under våren och tränare Jeff Ruttle kommenterade efteråt att det var kul att äntligen få spela och att se de nya spelarna på plan för första gången.

Resultat

Attila – Hammarby 7-52

Hammarby – Enköping 7-32

Exiles – Hammarby 40-7

Hammarby – Erikslund 27-0

Poänggörare: Emil Marklund 17p, Sila Manu 15p,  Christopher Sidgwick 10p,  Steven White 7p, Sebastian Philainen 5p, Ehsan Fadakar 5p, Mattias Mucherie 5p,  Rodrigo Churio 5p

 

Jämt spel med Exiles i omgång 2

Till den andra omgången kom Hammarby med ett delvist nytt lag, ytterligare ett par nyförvärv presenterade sig, tre av dem dessutom som poänggörare. Attila hade tyvärr lämnat återbud på grund av skador, så motståndet i gruppen bestod den här gången av Enköping och Uppsala. Laget hade svårt att tagga till komma in i spelet de första matcherna. Därmed blev det en vinst mot Uppsala och ytterligare en förlust mot Enköping som i allra högsta grad får ses som en av favoriterna inför slutspelet.

I semifinal blev det åter Exiles som stod för motståndet och Hammarby fick under stora delar av matchen till ett riktigt bra spel. Därför gick man också till halvtid med ledning, men i den sista fjärdedelen av matchen tog Exiles över och lyckades få till det som visade sig bli det vinnande försöket. Erikslund blev därefter återigen genomsprungna ett antal gånger i matchen om tredje plats.

Ett stort tack till JvV Trädgård som var matchsponsor denna helg och stöttade laget ekonomiskt.

Laget den 8 augusti

Resultat

Uppsala – Hammarby 14-34

Enköping – Hammarby 33-5

Exiles – Hammarby 21-14

Hammarby – Erikslund 57-7

Poänggörare: Steven White 17p,  Robert Persson 15p, Martin Charles 10p, Anthony Bassey 9p, Christopher Sidgwick 7p,  Rodrigo Churio 7p, Ehsan Fadakar 5p, Aleksandr Hanzha 5p, Eoghan Collins 5p  

Samtliga resultat finns att se här

 

Schemat för SM-slutspelet är lagt

I den södra gruppen spelade lagen mer jämt med varandra under de två omgångarna och till sist stod Norrköping Trojan som tämligen säkra segrare. De tar med sig Spartacus, Lugi och Göteborgs RF till slutspelet i Norrköping helgen 15-16 augusti.

Hammarby är placerade i samma grupp som Exiles, Lugi RK och Trojan. Hammarby har Exiles i första matchen och får därmed se till att ge sig en riktigt bra laddning. Gruppspelet sker på lördagen och slutspel på söndagen.

11.20 Exiles RUFC – Hammarby IF Rugby

12.40 Hammarby IF Rugby – NRK Trojan

14.20 Hammarby IF Rugby – Lugi RK