Lördagen bjöd på perfekt rugbyväder och efterlängtad premiär i serierna för 15-manna. Herrarna tog emot Norrköping Trojan hemma och damerna åkte till Enköping. Resultatmässigt gick det inte riktigt Hammarbys väg, men båda tränarna summerade sin match med tydliga framsteg och att lagens stundtals visade upp vad de kan.

Tre tjejer står i grönvita tröjor och vita shorts. De ser glada ut.

Dagens tre rugbydebutanter: Emelie Selldén, Ellinor Brandt och Karolina Jonsson. Foto: Kosovare Mezini.

Damerna åkte till Enköping med endast 16 spelare, då många av olika anledningar inte kunde vara med denna helg. 10 av dagens spelare skulle spela sin allra första match i 15-manna, tre av dessa gjorde sin allra första match någonsin. Därmed är vi nu uppe i 16 damer som upptäckt härligheten i rugby och hunnit göra matchdebut för oss i år.

Matchen gick ungefär som förväntat, Enköping ägde bollen stora delar av matchen och vann med 130-0. Efteråt fokuserade ledarteamet på det faktum att vi orkade spela försvar och att vi om vi väl får bollen är rätt bra på att behålla den. Eftersom det nu är en helg spelledigt kommer laget få två veckor på sig att träna fasta situationer. Att vinna fler av dem skulle per automatik ge mer bollinnehav och kontroll. Efteråt fick man lite tips av domaren för att fortsätta utveckla sig och en hälsning från laget är att man verkligen uppskattar alla i rugbysverige som på olika sätt hjälper oss att utvecklas.

 

Stundtals jämt men också slarvigt på Skarpnäck

På Skarpnäck visade det sig spelmässigt bli en ganska jämn match, där Hammarby i perioder visade vad man kan och i perioder gjorde en hel del fel. Efteråt kommenterade tränare Jeff: – Jag är ändå rätt nöjd, framför allt med den sista fjärdedelen av matchen där vi visade vårt spel. Vi har fått in en hel del nya spelare i truppen i år och vi blir mer och mer samspelta. Nu tar vi med oss det bästa och bygger vidare på det till nästa match. Resultatmässigt blev det Trojan som avgick med segern, 18-27 blev resultatet till sist. Hammarbys poänggörare: Johan Gustavsson 8p, Emil Marklund 5p, Dustin Jinka 5p.

I seriens andra match tog Exiles vinsten mot Enköping med 30-19. Nästa vecka är det herrarnas tur att besöka Enköping medan damerna är spellediga.

Edward ”Teddy” Bell på gång i inkastet. Fasta situationer var annars något som Hammarby kan behöva förbättra till nästa match. Foto: Romus Ramström

U14 i Täby

Även U14 spelade match under lördagen, laget var i Täby och spelade tillsammans med spelare från Sigtuna. Totalt blev det två matcher, dels mot Erikslund och dels mot samlingslaget Trojan/Attila/Franska skolan. Det var en riktigt bra och utvecklande matchdag och för några av spelarna fortsatte sedan dagen när de var bollkallar på Skarpnäck. Även U14 har ny match kommande helg.