Herrarna tog emot Exiles i årets första derby, och efter en jämn match lämnade vi planen med resultatet 32-32. Damerna åkte till Uppsala för årets andra bortamatch och även om Uppsala Berserkers vann klart med 58-5 så gjordes nya framsteg och också vårt första försök i en femtonmanna-match. Även U14 spenderade dagen i Uppsala genom att tillsammans med Sigtuna möta Uppsala respektive Enköping.

Vårt P14 hade 10 spelare med sig idag. Båda matcherna slutade med förlust för vårt samarbetslag,  men nya erfarenheter togs med. Framöver behöver man träna på spelförståelse och struktur, vilket så klart kan vara extra utmanande när två lag spelar tillsammans. Nästa helg är det dags igen, och då spelas matcherna hemma på Skarpnäck.

 

Fortsatt utveckling för herrarna

Just idag är jag stark – Bastian Fromm, en av dagens poänggörare. Foto: Romus Ramström

Herrarna tog emot Stockholm Exiles på hemmaplan och hade möblerat om lite i laget sedan förra helgen, delvis på grund av skador. Efter en stark start tog Exiles över och ledde i halvtid, mycket pga att Hammarby blev slarviga. Därefter arbetade sig Hammarby in i matchen igen men en slutställning på oavgjort. Eftersom Trojan tog ytterligare en skalp när man på hemmaplan slog Enköping är serien nu otroligt jämn. Trojan 6 poäng, Exiles 3 poäng, Enköping 2 poäng och Hammarby 1 poäng. Nu är serien halvvägs och fortfarande kan allt hända. Redan nästa vecka är det returmatch på Skarpnäck, kl 15.00. Tyvärr hade vi problem med streamingen från dagens match, men den publiceras i efterhand på Hammarby Rugbys youtube-kanal.

Poänggörare Hammarby: Johan Gustavsson 12 p, Christian Melgaard 10p, Bastian Fromm 5 p, Conor Cooney 5 p.

 

Damerna gjorde försök i Uppsala

Dagens debutant Marleen Erler

Damerna åkte till Uppsala med 21 spelare i truppen, varav Marleen Erler presenterade sig som ytterligare en ny rugbyböna. Sedan senaste har laget bland annat tränat mycket tacklingar och fortsatt att träna fasta situationer vilket idag syntes med bland annat flera snygga inkast. Tränarna lyfte annars det faktum att man från start höll emot i försvaret under lång tid innan Uppsala Berserkers fick till sitt första försök. Under stunder spelade anfall och i försvaret stod man emot bra. I slutet av matchen kom också belöningen för att man fortsatt spela med högt huvud och efter en längre anfallsfrekvens kunde två av lagets yngre och nyare spelare Johanna Dahlén och Martina Nunes rucka fram Cathryn Clackson till ett försök.

Redan nästa vecka är det dags för nästa match, och då gör damerna äntligen hemmadebut på Skarpnäck. Tyvärr är ingen livepublik tillåten, men vi lovar streaming av matchen, kl 13.00 drar den igång.

Poänggörare Hammarby: Cathryn Clackson 5p