Tidigare idag spelades kampen om bronset, en match som Enköping till sist vann övertygande med 48-0. Med det placerade sig herrlaget på fjärde plats i årets serie. Seriesegrarna Stockholm Exiles slog någon timme senare Norrköping Trojan i den andra finalmatchen och blev därmed åter svenska mästare.

Enligt planen skulle bronsmatchen spelas som bäst av två, men pga skador och smittorisk föreslog Hammarby ett enkelmöte. Enköping var eniga och vår hemmamatch förra veckan ströks därmed. Med en extra vecka spelledigt hann också några spelare att ta sig tillbaka till laget. -”En utmaning i år har varit att vi haft förändringar i laget inför varje match vilket påverkar samarbetet negativt” säger Johan Gustavsson, lagkapten. ”Dessutom har vi, trots en stor trupp, haft många skador och då är det svårt att spela bra.

Leriga herrar efter förlusten i bronsmatchen.

Blickar redan mot nästa säsong

Den här matchen hade ungefär samma matchbild som tidigare under säsongen. Hammarbys svaghet har varit försvaret med missade tacklingar och även när vi hade bollen hade vi svårt att ta oss igenom. Enköping spelade mer stabilt och vann rättvist. Stämningen efteråt var ändå god, flertalet spelare har siktet inställt på nästa säsong och förutsättningarna till bättre spel finns då i allra högsta grad. Men först, lite välförtjänt ledighet.