I förra veckan kom beskedet att vi i Stockholm får börja träna igen och med de uppdaterade restriktionerna som kom i torsdags har styrelsen kunnat ta ställning till föreningens verksamhet de kommande veckorna. Styrelsen är i grunden positiva till att vi börjar träna, men har varit noga med att träningen ska ske inom ramen för de restriktioner som finns och att varje ledarteam får ta ställning till möjligheten att göra det. Därför kommer verksamheterna att göra olika.

Inomhusträning är tillåten för dem som är födda 2005 eller senare och utomhusträning är tillåten för alla åldrar. En förutsättning för att bedriva träning är att vi som förening ska följa alla allmänna restriktioner som finns och det oavsett om vi tränar ute eller inne och vilken ålder de aktiva har.  Eftersom rugby är en sport med mycket kontakt innebär det en hel del utmaningar för oss. Exempel på regler vi ska följa:

  • Inga närkontaktövningar ska ske och att upplägget på träningarna ska säkra minst 1,5 meters avstånd mellan utövarna
  • Små grupper ska hållas och är vi fler än åtta ska gruppen delas i två grupper. Alla ska göras inom samma grupp hela träningen.
  • Vi ska undvika att dela utrustning, eventuella tacklebags och bollar ska rengöras återkommande under träningen samt efter varje pass.
  • För att lyckas med ovanstående behöver träningarna ha fokus på fys och enskilda övningar i större utsträckning än normalt.

Restriktionerna innebär också att du vid minsta symtom ska stanna hemma från träningen och om du har varit i nära kontakt med någon som bekräftats eller misstänks vara smittad gäller samma sak. Fortfarande gäller också den allmänna regeln om att vi ska undvika att åka kommunalt om det inte är nödvändigt.

 

Våra lags träningar

All träning i föreningens regi är frivillig och den som vill avstå ges självklart möjlighet till att göra det. Utifrån ovanstående gäller följande för våra lag:

Knatte, U8 och U10 (födda 2011 eller senare)– Tränar utomhus torsdag 28/1 18.00-19.00 på Farsta IP. All inomhusträningen är inställd vecka 4 och beslut om fortsättningen tas efter torsdagens träning.

U12, P14, F15, P16 (födda 2010-2005) – Tränar utomhus torsdagar 18.00-20.00 på Farsta IP. Inomhusträningarna på lördagar är inställda tom 7 februari då nytt beslut tas.

F18 och damer (födda 2004 eller tidigare) – Ordinarie träningar är inställda tom 7 februari då nytt beslut tas. Kör onsdagsfys online tillsammans, mer information finns i damlagets egna kommunikationskanaler.

P16, P18 och herrar (födda 2004 eller tidigare) – Träningarna är inställda januari ut. From 2 februari gäller tisdagar och torsdagar kl 21.00-22.00 på Kanalplan (Hammarby IP)

Det bästa sättet att bli uppdaterad på veckans träning är att titta i kalendern. Varje träningsgrupp kommunicerar också via sina egna kanaler och träningarna kan ställas in med några timmars framförhållning om vädret är allt för dåligt.

 

Övrig verksamhet

I övrigt gäller fortsatt att inga fysiska möten genomförs i föreningens regi. Årsmötet den 20 februari kommer att genomföras online. Mötet genomförs kl 14-16 och en separat möteskallelse kommer inom kort. Styrelsemöten, arbetsmöten och lagmöten genomförs online tills vidare.