Ett av de allra säkraste vårtecken är att våra träningar drar i full gång igen. Idag körde vi säsongens första träning på Skarpnäck, visserligen på konstgräset, men ändå med tydlig feeling av hemmaplan.

Den är veckan är barn- och ungdomslaget på påsklov medan dam- och herrlagen tränar som vanligt. Tisdagar och torsdagar är våra stora träningsdagar, då finns samtliga lag på Skarpnäck. Samtliga lag uppmuntrar dig som nybörjare att komma ner till planen. Hos herrarna har ett helt gäng av nya spelare dykt upp under vintern och bildar nu stommen till ett utvecklingslag. Damerna har som mål att rekrytera minst 12 nya spelare under försäsongen för att komma upp i en matchtrupp på 40 spelare. Vill du hänga på oss? Registrera dig som ny medlem så kommer mer info på mailen.

 

Senarelagda matchpremiärer

Både dam- och herrlaget är rejält sugna på seriespel, men tyvärr är det fortfarande hårda restriktioner och enbart passningsspel och fys som är tillåtet på träningarna. Seriespelet är senarelagt och som det ser ut nu kommer endast 7-manna vara aktuellt före sommaren, och då med spel i juni om det är möjligt. 15-manna planeras med start efter sommaren. Det innebär att upplägget blir snarlikt den förra säsongen. Gott om tid för nya spelare att lära sig grunderna och för dig som vill göra comeback att hitta formen.

 

Är du vår nästa tränare eller ledare?

Förutom att det finns utrymme för fler spelare söker vi också fler ledare. Just nu är är vi på jakt efter dig som vill leda herrarnas utvecklingslag. Vi tror att du precis som oss vill att fler vuxna ska få chansen att träna och spela rugby. Kanske spelar du fortfarande, men vill göra det på en lägre nivå och samtidigt utveckla andra, eller så har du lagt skorna på hyllan men vara en del i andras framgång. Du kommer ingå i ledarteamet för herrverksamheten.

Vi söker också dig som vill vara flickansvarig i föreningen. Idag har vi ett antal tjejer som spelar med U14 och ett antal som tillhör F18 som spelar med damlaget. Vi har också flera yngre tjejer som spelar i U8 och U10. För att våra tjejer ska bli ännu fler vill vi ha någon som lägger lite extra kraft på dessa och kan vara med på en del av ungdomsträningarna. I den här rollen samarbetar du både med damlagets tränare och ledarna i barn- och ungdomsgruppen.

Är du intresserad av något av dessa uppdrag eller vill engagera dig på annat sätt? Hör av dig till oss på ordforande@hammarbyrugby.se eller info@hammarbyrugby.se