Förra lördagen, den 29 maj, gjorde våra U12 matchdebut. Samtliga spelare i laget har börjat spela någon gång under det senaste året och matchen var den första någonsin för hela laget. Även P14 och P18 spelade match, och i Enköping var P18-landslaget på uttagningsläger med grönvit representation på plats.

Personer klädda i grönvita kläder står mitt emot svartklädda personer. De applåderar åt varandra.

Sedvanlig avtackning efter matchen

Förra helgens matcher spelades på Skarpnäck där Hammarby anordnade en minifestival med flera matcher efter varandra. Nervösast för dagen var nog U12 som fick möjlighet att spela sin allra första riktiga match någonsin. De mötte Exiles som var betydligt mer erfarna i 3 x 12 minuter. Inte helt oväntat, startade Hammarbys spelare försiktigt och hade svårt att hitta rätt positioner. Men ju längre matchen gick desto mer struktur blev det. Leo blev dagens poängkung och gjorde lagets alla tre försök.

 

Full fart på plan

U14 spelare årets andra match

Under dagen spelade också U14 match, den andra för året. I P14 spelade många av spelarna sina första matcher under förra året och laget har utvecklats mycket. Den här helgen spelade man i ett mixlag med Stockholm Exiles som också stod för motståndet. En av lärdomarna är kring spelet med fem-mannaklungor som man kommer fortsätta träna på.

 

Även P18 är i full gång

P18 var först ut den här säsongen och hann även de med årets andra match när Exiles/Hammarby tog emot Erikslund på Skarpnäck under söndagen. Dagen innan var det uttagningsläger för P18-landslaget i Enköping inför stundande U18 Trophy 7´s som spelas i Riga senare i sommar. Från Hammarby deltog Eliott Axling Steiger och nu håller vi tummarna inför uttagningen.

 

Ny omgång denna helg

Redan denna helg är det dags för nya matcher när lagen åker till Skå på Mälaröarna för att spela matcher under lördagen. Även denna helg är det U12 och U14 som spelar och det kommer bli ytterligare en massa matchtid för spelarna.